Contractul-cadru privind acordarea asistentei medicale pentru 2016-2017, aprobat de Guvern

17/03/2016

Contractul-cadru privind acordarea asistentei medicale pentru 2016-2017, aprobat de Guvern

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/contractul-cadru-privind-acordarea-asistentei-medicale-pentru-2016-2017-aprobat-de-guvern/

ordinanta-guvern-carduriContractul-cadru privind acordarea asistentei medicale si pachetul de servicii medicale pentru anii 2016-2017,  a fost aprobat in sedinta de Guvern de miercuri, 16 martie.

“Guvernul a aprobat Hotararea privind pachetele de servicii medicale si contractul-cadru privind reglementarea conditiilor de acordare a asistentei medicale, a medicamentelor si dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2016-2017. Acesta este cadru pe care acest contract il acopera. In cea mai mare proportie el repeta structura contractului-cadru din anii trecuti. Si bugetul este asemanator”, a declarat dac Suciu, purtator de cuvant al Guvernului.

De asemenea, el a prezentat si cateva elemente de noutate  din documentul privind acordarea asistentei medicale pentru perioada 2016-2017.

“Au fost introduse in acest pachet, la nivelul asistentei medicale de medicina dentara, un al doilea control anual pentru copiii de pana in 18 ani si anumite servicii specifice de obturatie care sunt platite in cadrul pachetului. La nivelul asistentei medicale ambulatorii au fost introduse proceduri de diagnostic de complexitate medie. (…) La nivelul asistentei medicale ambulatorii si de specialitate pentru specialitati paraclinice mai apar elemente noi. La nivelul asistentei medicale de spitalizare si, de asemenea, in ce priveste o serie de dispozitive medicale, adica proteze care vor intra pe achizitiile de contract-cadru”, a afirmat Suciu, citat si de Agerpres.

Reprezentantii Executivului sunt de parerea ca actul normativ contine “elemente de noutate, introduse in scopul cresterii accesului la serviciile medicale atat pentru persoanele care pot dovedi calitatea de asigurat, cat si pentru cei care nu pot dovedi aceasta calitate”.

In legatura cu asistemta medicala spitaliceasca, Guvernul informeaza ca “atat pentru internarea continua, cat si pentru spitalizarea de zi, s-a prevazut ca nu este necesara prezentarea biletului de trimitere in cazul pacientilor care au scrisoare medicala la externare cu indicatie de revenire pentru internare, precum si pentru pacientii cu hemofilie aflati in programul national de hemofilie”.

Contractul-cadru privind acordarea asistentei medicale si pachetul de servicii medicale pentru anii 2016-2017 intra in vigoare incepand cu data de 1 aprilie.

Pareri, dezbateri, articole interesante si utile, toate disponibile in sectiunea de Legislatie Medicala dedicata medicilor de familie din Romania. Pentru a vedea si alte articole referitoare la Contractul-cadru si nu numai, click AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19