Contractul-cadru ar putea fi dezbatut de Guvern saptamana viitoare

15/03/2013

Contractul-cadru ar putea fi dezbatut de Guvern saptamana viitoare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/contractul-cadru-ar-putea-fi-dezbatut-de-guvern-saptamana-viitoare/

poza ministerul sanatatiiConform declaratiilor ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, intervievat de Agerpres, saptamana viitoare ar putea fi dezbatut contractul-cadru din Sanatate. Ministrul a precizat ca in aceste zile sunt asteptate ultimele doua avize, astfel incat documentul sa poata fi integrat in ordinea de zi a sedintei Guvernului de miercurea viitoare.

Va pot spune numai ca am incercat sa facem mai multa ordine. Cand spun asta, inseamna ca, de asemenea, banul public am considerat ca, de multe ori, a fost dirijat dupa criterii arbitrare, si nu dupa criterii obiective si am sa va dau un exemplu simplu: au fost spitale de urgenta de cel mai inalt nivel care primeau bani mai putini ca tarif de decontare decat un spital orasenesc sau municipal. Asta arata ca decontarea se facea dupa alte criterii decat cele de competenta, cele de profesionalism si cele, mai ales, de complexitate a cazurilor pe care le rezolvau unele sau altele dintre spitale”, a afirmat Eugen Nicolaescu.

Oficialul a mai mentionat ca nu este firesc “sa iti bati joc de un spital care face cele mai complexe servicii medicale dandu-i un tarif mic, iar celalalt sa fie avantajat. Si asta se numeste nu numai discriminare, ci se numeste chiar fraudarea banului public. Contractul-cadru va face ordine, cel putin din acest punct de vedere“.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: