Consultatii si investigatii medicale gratuite pentru oamenii din mediul rural

16/08/2021
Consultatii si investigatii medicale gratuite pentru oamenii din mediul rural

Consultatii si investigatii medicale gratuite pentru oamenii din mediul rural

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/consultatii-si-investigatii-medicale-gratuite-pentru-oamenii-din-mediul-rural/

In perioada august – octombrie, peste o mie de persoane din mediul rural beneficiaza de investigatii medicale gratuite in cadrul caravanei „Nu am facut destul”, organizata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).

Analize de sange (hemograma si PSA pentru prostata), de urina (pentru cancerul renal), ecografii mamare (si trimitere la mamografii unde exista suspiciuni de cancer mamar), dermatoscopii, EKG, indice de masa corporala, teste instant de glicemie si colesterol, evaluare pentru riscul de cancer pulmonar si boli cardiovasculare, teste de anticorpi COVID sunt facute de medici specialisti, medici rezidenti si studenti la Medicina din Bucuresti si Craiova.

Caravana este la a opta editie si anul acesta ajunge in 12 localitati din 6 judete: Tulcea, Braila, Teleorman, Calarasi, Constanta si Buzau. Avand in vedere situatia epidemiologica generata de coronavirus, testarile se fac doar pe baza de programare. Locul si orele pentru testari vor fi afisate la primarie si in alte puncte importante din fiecare sat.

“Pentru foarte multi locuitori din mediul rural, spitalele sunt inaccesibile din punct de vedere al distantei. Data fiind pandemia, caravana noastra este cu atat mai utila.” spune Cezar Irimia, presedinte FABC.

O componenta foarte importanta a campaniei, pe langa testari, o reprezinta informarea si educarea pacientilor. De aceea, in spatiile de investigatii vor exista pliante si afise cu informatii despre cancerul de san, cancerul de prostata, cancerul ovarian si melanom, dar si despre importanta efectuarii analizelor anuale de sange.

Etichete: consultatii medicale gratuite, investigatii medicale gratuite, caravana mediul rural

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: