Construirea noului Institut al Inimii Targu Mures ar putea intra in selectia proiectelor PNRR

24/10/2022

Construirea noului Institut al Inimii Targu Mures ar putea intra in selectia proiectelor PNRR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/construirea-noului-institut-al-inimii-targu-mures-ar-putea-intra-in-selectia-proiectelor-pnrr/

Seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCvT), dr. Horatiu Suciu

Proiectul de construire a noului Institut al Inimii din Tragu Mures ar putea intra in selectia pentru finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

“Institutul Inimii va fi o unitate de sanatate de excelenta. (…) Practic, licitatia pentru studiul de fezabilitate a fost finalizata, am amanat semnarea contractului cu firma care a castigat pentru ca aceasta semnare este conditionata de existenta banilor, a sursei de finantare a studiului de fezabilitate. Consiliul Judetean a luat decizia de a sustine financiar aceasta cheltuiala cu studiul de fezabilitate. Asteptam acum, in aceasta sedinta de joi (a CJ Mures – n.r.) ca acest lucru sa se intample si din acel moment avem promisiuni foarte ferme ca acest studiu va fi terminat pana la sfarsitul lunii noiembrie. (…) In aceasta cursa pentru obtinerea finantarii prin PNRR exista 49 de obiective, cladiri de spitale noi, printre care se afla si Institutul Inimii din Targu Mures si vreau sa va informez ca din aceste 49 vor fi selectate undeva la 20 pana in 22 de proiecte. Practic, suntem intr-un concurs in care suntem doi pe un loc”, a declarat dr. Horatiu Suciu, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCvT), potrivit Agerpres.

In context, doctorul Suciu considera ca ar fi pacat ca noul Institut al Inimii sa nu se poata alinia la startul unei competitii pe care are sanse mari sa o castige.

“Dar acum e momentul in care trebuie sa ne asezam la start si, in rest, noi temele ni le-am facut. Fiind institutie de boli cardiovasculare, care este cauza numarului 1 de mortalitate in tara, bineinteles ca este un punctaj foarte mare pentru acest tip de unitati. Costul este undeva sub 100.000.000 de euro.

Este cel mai mare punctaj pentru aceasta categorie de unitati si, asa cum spuneam, avem un punctaj foarte bun. Ideea este sa putem sa ne aliniem la start pentru acest concurs in care trebuie sa castige Targu Mures. (…) Este o lista cu 49 de obiective care si-au manifestat intentia si sunt in diverse stadii, unele au studii de fezabilitate, altele nu au. Ideea este ca noi trebuie sa obtinem aceasta finantare si suntem optimisti ca acest lucru se va intampla”, a mai precizat Dr. Horatiu Suciu, potrivit sursei citate.

Etichete: institutul inimii targu mures, spitalul clinic judetean targu mures, dr horatiu suciu, PNRR

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: