Consilierii OMS recomanda amanarea dozei de rapel a vaccinului anti-Covid doar in situatii exceptionale

07/01/2021

Consilierii OMS recomanda amanarea dozei de rapel a vaccinului anti-Covid doar in situatii exceptionale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/consilierii-oms-recomanda-amanarea-dozei-de-rapel-a-vaccinului-anti-covid-doar-in-situatii-exceptionale/

Consilierii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) considera justificabila amanarea cu circa doua saptamani a administrarii dozei de rapel a vaccinului anti-Covid in cazuri exceptionale, potrivit DPA.

“Am deliberat si am stabilit urmatoarea recomandare: doua doze din acest vaccin (Pfizer /BioNtech) la interval de 21-28 zile”, a precizat intr-o informarea de presa Alejandro Cravioto, presedintele Grupului Strategic de Experti Consultanti in Imunizare (SAGE) citat de Reuters si Agerpres.

Totusi, grupul de experti a mai precizat ca tarile ar trebui sa aiba libertate de manevra pentru spatierea peste sase saptamani a celor doua doze, astfel incat mai multe persoane cu risc ridicat de boala sa poata beneficia de acestea.

“SAGE a formulat o prevedere pentru tarile aflate in circumstantele exceptionale ale constrangerilor privind aprovizionarea cu vaccin (Pfizer) de a intarzia administrarea celei de-a doua doze cu cateva saptamani in vederea maximizarii numarului de persoane care beneficiaza de o prima doza”, a mai precizat Cravioto, citat de Reuters.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Insuficienta cardiaca

“Cred ca trebuie sa fim putin mai deschisi la aceste tipuri de decizii pe care statele trebuie sa le ia in conformitate cu propriile situatii epidemiologice”, a adaugat el conform surselor citate.

Acest consiliul consultativ al OMS emite doar recomandari. Autoritatile pot aplica propriile linii directoare in acest sens.

Reamintim ca, laboratorul BioNTech care impreuna cu Pfizer a realizat primul vaccin anti-Covid aprobat in SUA si UE, a avertizat ca eficacitatea maxima a produsului nu a fost demonstrata in cazul in care inocularea celei de-a doua doze este amanata. 

Etichete: doza de rapel vaccin covid, amanare doza rapel vaccin anti-covid, recomandari vaccinare anti-covid oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

583 de centre active de vaccinare anti-Covid, in Romania

Valeriu Gheorghita: Persoanele care deservesc activitati esentiale se reprogrameaza pentru vaccinare cu 10 zile

Un medicament dezvoltat in Ungaria ar putea fi eficient in prevenirea complicatilor grave ale virusului SARS-CoV-2

Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Romania a primit inca 95.940 doze de vaccin de la Pfizer & BioNTech