Congresul National al Societatii Romane de Pneumologie se desfasoara cu participare internationala

30/09/2014

Congresul National al Societatii Romane de Pneumologie se desfasoara cu participare internationala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/congresul-national-al-societatii-romane-de-pneumologie-se-desfasoara-cu-participare-internationala/

congresplamaniIn perioada 8-11 octombrie, la Sibiu are loc cea de-a XXXIII-a editie a Congresului National al Societatii de Pneumologie, un eveniment care aduce in discutie cele mai noi abordari medicale din domeniu.

Lucrarile stiintifice  la care participa si reputati specialist francezi, vor debuta cu 10 workshopuri interactive in care vor fi prezentate proceduri din domeniile polisomnografiei, ventilatiei non-invazive si chirurgiei toracice.

Si, participantii la cursurile pre-congres din data de 8 octombrie, vor putea participa la dezbateri vizavi de cele mai noi informatii referitoare la pneumopatiile interstitiale difuze, ecografia pleurala si abordarea moderna a pacientului fumator.

Manifestarea  din acest an isi propune sa creasca nivelul de educatie medicala continua in domeniul patologiei respiratorii, punand accent pe promovarea cursurilor practice si a dezbaterilor interactive.

“Ca medici avem obligatia atat fata de noi, cat si fata de pacientii nostri sa cautam permanent noi surse de informare, pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniu. Stim cu totii ca tehnologia avanseaza intr-un ritm extrem de alert si daca nu suntem atenti riscam sa fim depasiti de situatie atunci cand vine vorba de ultimele tehnici si dispozitive medicale folosite in diagnosticul si tratamentul multor afectiuni respiratorii. Astfel, pentru a oferi medicilor pneumologi acces la cele mai noi proceduri medicale si informatii de ultima ora din patologia respiratorie, impreuna cu membrii Comitetului Director al Societatii Romane de Pneumologie, am pregatit 10 cursuri hands-on cu teme foarte interesante. Speram ca acestea sa suscite cat mai mult interesul participantilor”, declara prof. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie, conform unei informari de presa.

Cele 10 cursuri pre-congres vor avea loc in prima zi a manifestarii stiintifice, miercuri, 8 octombrie, in intervalul orar 10.00 – 16.15.

Workshopurile vor fi sustinute de reputati lideri din pneumologia romaneasca, care vor aborda teme de maxima importanta pentru medicii pneumologi si pentru profesionistii implicati in managementul patologiei respiratorii.

Inregistrarea pentru participare in cadrul evenimentului se face online, prin completarea  formularul publicat pe website-ul oficial al evenimentului: www.congrespneumo2014.ro. Manifestarea va fi creditata cu puncte EMC.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii