Conferinta RoVaccin 2015

11/03/2015

Conferinta RoVaccin 2015

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-rovaccin-2015/

rovaccinVaccinarea a devenit in ultima vreme un subiect intens dezbatut in mass media si opinia publica atat la nivel national, cat si international. Opiniile pro si contra vaccinare vin intr-un context mondial ingrijorator, de reemergenta a unora dintre bolile prevenibile prin vaccinare.

Pentru a facilita dialogul profesionistilor romani implicati in vaccinare, Societatea Romana de Microbiologie organizeaza Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2015, in data de 21 martie, la Hotel Pullman (World Trade Center) Bucuresti.

“Anul acesta vaccinarea este cu siguranta pe agenda publica de discutii la nivel international. Am pregatit subiecte extrem de interesante, care sunt sigur ca vor genera dezbateri constructive. Rata de vaccinare in Romania este sub cea recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, lucru care poate fi periculos. Drept urmare, trebuie inteles foarte bine rolul imunizarii prin vaccinare acolo unde este necesar”, a declarat prof.dr. Alexandru Rafila, presedinte Societatea Romana de Microbiologie.

Temele dezbatute la RoVaccin 2015 vizeaza educatia si atitudinea fata de vaccinare – rolul familiei, al scolii, al medicului de familie si al asistentului medical, comunicarea corecta si responsabila in privinta vaccinarii, reemergenta bolilor prevenibile prin vaccinare, precum si optimizarea Programului National de Imunizare.

La evenimentul pluridisciplinar si-au anuntat prezenta importanti lideri de opinie ai lumii medicale. Avand in vedere caracterul social si importanta comunicarii corecte legate de vaccinuri, la manifestare vor participa in calitate de lectori si reprezentanti ai societatii civile si ai presei.

Manifestarea va avea un puternic caracter interactiv, fiind structurata in principal in paneluri de discutii.

Ajunsa la a treia editie, Conferinta RoVaccin 2015 este o manifestare care se adreseaza profesionistilor din domeniul medical, mai exact medicilor din specialitatile: medicina de laborator/microbiologie, epidemiologie, boli infectioase, medicina de familie, sanatate publica si management sanitar, medicina scolara, pediatrie, ginecologie, pneumologie.

Participarea medicilor la eveniment este gratuita, in limita locurilor disponibile, iar inscrierile se pot realiza online, pe www.rovaccin.ro.

1 Comentarii

  1. CHELARESCU DORINA says:

    Sunt foarte instructive si constructive aceste conferinte,cu atat mai mult cu cat tendintele de refuz al imunizarilor sunt in crestere.Astept cu mult interes noutatile conferintei 2015!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela