Conferinta Regionala „Medicul de familie – Practician si manager, dezbateri si demonstratii

15/12/2014

Conferinta Regionala „Medicul de familie – Practician si manager, dezbateri si demonstratii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-regionala-medicul-de-familie-practician-si-manager-dezbateri-si-demonstratii/

conferinta2014La sfarsitul saptamanii trecute, in perioada 11 -13 decembrie, a avut loc Conferinta Regionala „Medicul de familie – Practician si manager”, editia a IV-a.

Evenimentul a debutat cu o serie de dezbateri si cu o demonstratie privind utilizarea cardului de sanatate in cabinetele medicilor de familie.

Invitatul special pentru a raspunde la intrebarile medicilor a fost presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dr. Vasile Ciurchea, care nu a venit singur, ci insotit de Mihai Bejat, director IT in cadrul CNAS.

Dupa o sesiune de intrebari si lamuriri privind modul de raportare in sistem odata cu intarea in functiune a cardului si nu numai, a urmat o demonstratie practica.

Directorul IT din cadrul CNAS a validat in fata asistentei un card si a aratat modul de utilizare.

Apoi, pe parcursul zilei au mai avut loc prezentari din actualiatatea medical-aministrativa. Printre acestea mentionam: Vaccinarea si efectele somnului asupra raspunsului imun, prezentare programe si cursuri de e-learning FormareMedicala.ro, actualitati in profilaxia la copil, interventii structurate in cabinetul medicului de families si dezbateri despre copiii abuzati.

A doua a zi a Conferintei Regionale „Medicul de familie – Practician si manager” organizata de Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti impreuna cu Patronatul Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov,  s-a derulat cu o serie de ateliere, dezbateri si prezentari medicale, la fel, de interes general.

Printre acestea : Aspecte practice in terapia actuala a diabetului zaharat de tip 2, cauzele psihologice ale erorilor de judecata clinica, impactul tulburator de echilibru asupra pacientilor sau dezbateri privind spatiile cabinetelor medicale.

Vineri seara a avut loc Balul Medicilor de Familie, un eveniment a devenit o frumoasa traditie in comunitatea medicala, ocazie cu care s-a lansat si Agenda Medicului de Familie 2015.

A treia zi si ultima a conferintei, a cuprins alte prezentari si discutii interesante:

-Visul american, valabil si pentru medicii de familie romani?

-Managementul de cabinet- preambul de curs online

-Document de pozitie al SNMF privind DES

Conferinta regionala „Medicul de familie – Practician si manager” a fost creditata de Colegiul Medicilor din Romania cu  14 credite de Educatie Medicala Continua.

1 Comentarii

  1. lanbacrenguta says:

    Felicitari pentru postarea online a acestor informatii de mare interes pentru noi ca medici de familie.Ne sunt de mare ajutor !!!

    Suntem in present specialitatea cel mai bine organizatasi informata la nivel national datorita dumneavoastra!
    Mii de multumiri!!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: