Conferinta Regionala de Medicina Familiei “Medicul de familie practician si manager”, un eveniment complet

10/12/2018

Conferinta Regionala de Medicina Familiei “Medicul de familie practician si manager”, un eveniment complet

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-regionala-de-medicina-familiei-medicul-de-familie-practician-si-manager-un-eveniment-complet/

 

Sfarsitul saptamanii trecute a fost marcat de lucrarile Conferintei Regionale de Medicina Familiei “Medicul de familie practician si manager”. Organizatorii si participantii au spus ca editia din acest an a fost speciala.

Editia aceasta mi se pare ca este una importanta fiindca am schimbat un pic lucrurile,iar acum ne-am adaptat si noi la ce este modern. De data asta, colegii nostri din Bucuresti si Ilfov si-au scanat in fiecare zi ecusoanele si isi vor descarca diplomele de pe site, ceea ce inseamna un pas inainte spre a face lucrurile mai modern.
Mai mult decat atat, am avut doi invitati din Turcia, doua doamne doctor care ne-au prezentat lucruri foarte interesante despre cum se face acolo examenul de bilant si despre cum se face corect screeningul pentru melanomul malign. Cu aceasta ocazie am deschis o poarta pentru ca am invitat-o pe una dintre ele sa vina la conferinta din martie cu un atelier de dermatoscopie , asa ca ne punem pe treaba. Nici bine n-am terminat conferinta ca ne apucam deja de treaba pentru data viitoare“, a declarat pentru FormareMedicala.ro medicul de familie Sandra Alexiu, directorul Conferintei si presedintele AMFB-Ilfov.

In cele trei zile de conferinta, medicii de familie au aflat noutati si au luat parte la seminarii si dezbateri pe teme importante la ora actuala.

In acest zile am avut lucrari destinate medicului de familie practician si medicului de familie manager, iar asta insemna ca nu trebuie niciodata sa uitam ca noi suntem stapanii micii noastre afaceri care chiar daca merge asa cum merge, noi trebuie sa ne straduim sa invatam sa o facem profitabila. De aceea, am avut punctate in program cateva lucruri despre situatia noastra ca medici de familie, despre felul in care ne vedem si suntem vazuti. De altfel, foarte important este ca am avut si o dezbatere despre datele personale, despre cum trebuie sa gestionam noul regulament de date personale si, mai mult, pentru ca trebuie sa facem instruiri periodice conform legii cu privire la pastrarea in perfecta stare a datelor personale si respectarea lor, consideram ca aceasta prima instruire a fost facuta de catre experti care sunt acreditati in acest sens si am oferit diplome participantilor de dezbaterea de duminica“, a mai precizat dr. Sandra Alexiu pentru FormareMedicala.ro.

Conferinta Regionala de Medicina Familiei „Zilele medicale dr. Mircia Iorga”, s-a derulat in perioada 7-9 decembrie si este organizata anual de Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti – Ilfov si Patronatul Medicilor de Familie Bucuresti – Ilfov. Evenimentul a fost creditat cu puncte EMC.

 

 

 

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

 1. nemes tibor says:

  de ce aceste conferinte,cand noi med de fam nu figuram in nici un fel in programele min sanatatii,ce avem de discutat cu o asemenea subfinantare injositoare in cadrul min. san, de care nici nu apartinem,decat de uncontract de furnizor de servicii si de nici un benefiiciu acordat de Inaltul Finantator si Vesnicul Amendator cas!!!!???

 2. / says:

  Conferintele sunt f.utile,necesare,dar cum se poate explica faptul,ca in mun Sf Gheorghe din 30 de MF 23 sunt pensionari,si nimeni nu se intereseaza de-a prelua cabinetul!!!! Pana cand MS nu va inzestra cab med fam sa rezolve 30-40%din problemele pacienturii,furtul oficial din sistem va continua/control platit la 3 luni in loc de 1 an,ex de labor la 3 luni,este furt oficial pe seama asiguratilor!!!!

 3. / says:

  Sunt MF din 1977,practician si pensionar laolalta si Va pot spune cu mandrie ca nici o suflare de noi colegi nu si-a prezentat interesul pt un Cab MF din Sf.Gheorghe bine cladit ,corect manageriat,de-a prelua!!!
  Conform cu o intelegere intre parti!Asta DA ,recunoasterea si viitorul medicinii de familie,care ar trebui sa rezolve minim 30% din problemele pacientilor,sa nu fie distribuitor de BT catre spec.!!Asta spune totul despre rolul MF in sistemul sanitar!!!!Care este ViitorulMF ,care se indreapta cu pasi repezi catre desfintare!!
  De ce nu are MS un plan pt revigorarea cab med fam,care ar rezolva o mare parte a problemelor

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: