Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie

07/10/2015

Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-nationala-de-microbiologie-si-epidemiologie/

conferintaConferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie ajunge, anul acesta, la cea de-a VIII-a editie, urmand sa se desfasoare in perioada 12-14 noiembrie 2015, la Bucuresti, Hotel Ramada Parc.

Pe langa programul bogat in informatie medicala si stiintifica, evenimentul va marca implinirea a 10 ani de la infiintarea Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Tema de anul acesta, in jurul careia se vor concentra dezbaterile si prezentarile invitatilor, va fi „Bolile transmisibile, domeniu prioritar pe agenda sanatatii publice”.

Cea de-a VIII-a Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie este coordonata, la nivel stiintific, de Societatea Romana de Microbiologie, in parteneriat cu Societatea Romana de Epidemiologie.

“Bolile transmisibile fac in aceasta perioada subiectul multor discutii in lumea medicala, dar si in randul publicului larg. Cea de-a VIII-a Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie va prezenta informatii recente si rezultate ale studiilor din domeniul microbiologiei si al epidemiologiei, iar invitatii vor fi personalitati ale lumii medicale, din tara si din strainatate, care vor transmite si mesaje autoritatilor implicate in sanatatea publica, in legatura cu problematica bolilor transmisibile din Romania. Actiunile noastre pot contribui semnificativ la imbunatatirea supravegherii, controlului si preventiei bolilor transmisibile, la nivel national. Totodata, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile aniverseaza zece ani de la infiintare, o perioada in care a gestionat cu succes, impreuna cu reteaua de sanatate publica, lupta impotriva bolilor transmisibile la nivel national. Aceste afectiuni constituie in momentul de fata o preocupare majora a institutiilor europene si a OMS deoarece ameninta sanatatea populatiei, oriunde in lume, si pot avea un impact social si economic devastator”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Pentru Romania, bolile transmisibile prioritare sunt reprezentate de bolile prevenibile prin vaccinare, tuberculoza, infectia HIV/SIDA, hepatite virale, bolile transmise prin vectori si, nu in ultimul rand, infectiile nosocomiale si rezistenta bacteriilor la antibiotice.

Datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca atat factorii socio-economici, de mediu, cat si migratia si turismul international influenteaza si cresc riscul de raspandire a bolilor transmisibile. Acest tip de afectiuni reprezinta un real pericol pentru sanatatea publica si, de multe ori, sunt o amenitare si pentru securitatea internationala, spun datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Personalul medical interesat sa participe la Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie 2015 o poate face accesand site-ul www.srm.ro si completand formularul de inscriere.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: