Conf.dr. Alexandru Rafila: Boala Lyme, virusul West Nile, febra Chikungunya apar anual si in Romania

27/06/2014

Conf.dr. Alexandru Rafila: Boala Lyme, virusul West Nile, febra Chikungunya apar anual si in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conf-dr-alexandru-rafila-boala-lyme-virusul-west-nile-febra-chikungunya-apar-anual-si-romania/

Urticaria  – Factori de risc si simptomeIn fiecare an, sunt inregistrate aproximativ 85.000 de cazuri de boala Lyme in Europa. Conf.dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, atrage atentia ca boala Lyme, infectia cu virusul West Nile si febra Chikungunya apar in fiecare an tarile europene, inclusiv in Romania.

Diagnosticul de boala Lyme trebuie pus de un medic specialist

Bolile transmise prin vectori reprezinta 17% din patologia infectioasa, conform precizarilor presedintelui Societatii Romane de Microbiologie in cadrul conferintei de presa “Mituri si adevaruri in boala Lyme”.

“Malaria, febra dengue si febra galbena reprezinta cazuri de import in Uniunea Europeana, insa probleme medicale precum infectia cu virusul West Nile, febra Chikungunya si boala Lyme apar in fiecare an in Europa, inclusiv in Romania”, a atras atentia conf.dr. Alexandru Rafila.

Pentru a scaderea riscurile bolii Lyme, pacientii trebuie sfatuiti sa se prezinte la clinici si spitale de boli infectioase pentru a primi un diagnostic si un tratament corect.

Bolile purtate de tantari, muste si capuse afecteaza peste un miliard de persoane la nivel mondial

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) precizeaza ca peste un miliard de persoane la nivel mondial sunt afectate de malaria, febra dengue, boala Lyme si febra galbena.

In acelasi timp, peste 600.000 de persoane mor in fiecare an din cauza malariei.

Schimbarile climatice si turismul favorizeaza raspandirea bolilor

Chiar daca unele boli nu sunt frecvente in Romania, specialistii avertizeaza ca unele boli de import pot afecta si tara noastra din cauza schimbarilor climatice, a turismului si transporturilor.

www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: