Conducerea SJU Covasna: Testarea periodica, din bani proprii, a cadrelor medicale nevaccinate, o idee exagerata

24/06/2021
Conducerea SJU Covasna: Testarea periodica, din bani proprii, a cadrelor medicale nevaccinate, o idee exagerata

Conducerea SJU Covasna: Testarea periodica, din bani proprii, a cadrelor medicale nevaccinate, o idee exagerata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conducerea-sju-covasna-testarea-periodica-din-bani-proprii-a-cadrelor-medicale-nevaccinate-o-idee-exagerata/

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe, Andras Nagy Robert, considera ca ideea testarii periodice, din bani proprii, a cadrelor medicale nevaccinate anti-COVID-19, lansata recent de ministrul Sanatatii, este exagerata.

Managerul unitatii a precizat ca spitalele ar intra in colaps daca o parte dintre angajati ar refuza sa mai vina la serviciu in conditiile in care ar trebui sa faca testele pe cheltuiala lor, iar daca ar apela la instantele de judecata cu siguranta ar avea castig de cauza.

“Mi se pare o idee putin exagerata, am incercat sa formulez cat mai diplomatic in aceasta privinta. (…) Intrebarea pe care mi-am pus-o cand am citit aceasta declaratie a fost daca cineva este constient ce se intampla intr-un spital de 1.000 de persoane daca o suta o sa spuna ca nu vin la munca, nu ma testez pe banii mei. Ca asta e ideea. Ca daca testeaza institutia, daca aceasta testare este finantata, este o alta chestiune. Dar afirmatia aceasta: ca pe banii si pe cheltuiala salariatului, mi se pare putin exagerata si pun intrebarea ce se intampla intr-o situatie cum este spitalul nostru, daca din aproape 1.000 de angajati o suta o sa spuna ca nu o sa vina la munca. Va spun eu: se inchide spitalul. Pe partea cealalta, o astfel de decizie, din experienta mea de consilier juridic, avand in vedere si formarea mea de jurist, garantat la instanta se pierde”, a precizat Andras Nagy Robert, manager Spitalul Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe, citat de Agerpres.

El a adaugat ca, in mod categoric, trebuie luate masuri pentru prevenirea si limitarea raspandirii noului coronavirus, insa considera ca trebuie gasite alte cai.

“M-as gandi la alta solutie in aceasta privinta. Categoric va trebui sa cream un cadru de siguranta atat angajatilor, cat si pacientilor, adica sa aiba siguranta ca este un loc monitorizat, safe din punctul de vedere al infectarii cu virusul SARS-CoV-2, dar sunt si alte cai in aceasta privinta. Ca si concluzie, eu vad putin exagerata aceasta afirmatie a ministrului Sanatatii’, a mai spus managerul Spitalului Judetean Covasna conform sursei citate.

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a declarat in urma cu cateva zile ca personalul medical care nu este vaccinat va trebui, probabil, sa se testeze periodic pe propria cheltuiala.

Etichete: testare cadre medicale, testare anti-covid personal medical, cheltuieli testare cadre medicale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: