Conducere noua la Agentia Nationala a Medicamentului

02/03/2022

Conducere noua la Agentia Nationala a Medicamentului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conducere-noua-la-agentia-nationala-a-medicamentului-2/

Incepand de marti, 1 martie 2022, Razvan Mihai Prisada este noul presedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR), in urma promovarii concursului desfasurat de catre Ministerul Sanatatii pentru ocuparea postului vacant de conducere, pe perioada nedeterminata.

Potrivit unui comunicat al institutiei, Razvan Mihai Prisada este farmacist, Doctor in farmacie si a detinut functia de vicepresedinte al Colegiului Farmacistilor din Romania din anul 2016.

“Cu o vasta experienta in domeniul farmaceutic si al politicilor nationale si europene ale medicamentului, Razvan Mihai Prisada a coordonat in anul 2019, in calitate de presedinte, lucrarile Grupului de lucru pentru Produse farmaceutice si dispozitive medicale din cadrul Consiliului Uniunii Europene.”, transmite ANMDMR in comunicat.

“Este un moment in care Agentia, prin rolul esential pe care il are in sistemul de sanatate romanesc dar si la nivel european, impreuna cu celelalte agentii nationale, trebuie sa asigure eficient gestionarea medicamentelor si a dispozitivelor medicale, pe piata din Romania. In special in contextul crizelor pe care le traim la nivel global, dreptul pacientilor de a avea acces la tratamente medicale adecvate este obligatoriu, iar institutiile din domeniul sanatatii trebuie sa evalueze riscurile si sa gaseasca solutii eficiente si in cel mai scurt timp. Sunt foarte multe lucruri care trebuie repuse pe un fagas normal astfel incat institutia sa-si recapete prestigiul iar specialistii care activeaza aici sa fie din nou pusi in valoare”, a declarat Razvan Mihai Prisada, noul presedinte al ANMDMR, potrivit sursei citate.

Etichete: agentia nationala a medicamentului, ANMDMR, razvan mihai prisada

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: