Condamnare cu suspendare pentru fostul medic-sef al CAS Olt

22/02/2017

Condamnare cu suspendare pentru fostul medic-sef al CAS Olt

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/condamnare-cu-suspendare-pentru-fostul-medic-sef-al-cas-olt/

carti-stetoscop-min

Magistratii Curtii de Apel Craiova au respins, luni, ca nefondat recursul fostului medic-sef al CAS Olt, Ortanta Ciobanu, condamnata in prima instanta de Tribunalul Olt la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata.

Astfel, Ortanta Ciobanu ramane cu condamnarea de doi ani de inchisoare cu suspendare. Fostul medic-sef al CAS Olt trebuie sa plateasca si prejudiciul din dosar, in valoare de 2.300 lei, relateaza publicatia Gazeta Noua.

Conform sursei mentionate, la inceputul anului 2016, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Craiova au trimis-o in judecata pe Ortanta Ciobanu, medicul-sef al CAS Olt, aceasta fiind acuzata de luare de mita in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata.

Potrivit rechizitoriului, procurorii au stabilit ca, in perioada aprilie-iunie 2012, directorul executiv al CAS Olt, Ortanta Ciobanu, in calitate de medic – profesor in cadrul Scolii Postliceale Sanitare Slatina, a pretins si primit suma de 2.300 lei de la opt elevi inscrisi la examenul pentru obtinerea Certificatului de Competente Profesionale Nivel III avansat, specializarea Asistent Medical Generalist, in sesiunea august 2012.

„In contextul derularii urmaririi penale in cadrul acestui dosar penal, aflat la momentul respectiv pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt (declinat ulterior la DNA), intentionand sa prezinte o justificare licita sumelor de bani necuvenite pretinse si primite de la elevi in schimbul predarii de proiecte deja finalizate, inculpata Ciobanu Ortanta a falsificat 6 facturi si chitantele aferente, in care a atestat, in mod nereal, faptul ca ar fi primit sumele de cate 300 lei de la trei eleve pentru acordarea de consultanta in cadrul Cabinetului individual de psihologie «Ciobanu Ortanta». La data de 25 aprilie 2013, inscrisurile respective au fost prezentate organelor judiciare cu ocazia audierii sale in calitate de invinuit in dosarul respectiv”, sustin procurorii DNA, conform gazetanoua.ro

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: