Concursurile pentru managerii de spitale, intrerupte de Ministerul Sanatatii

01/06/2016

Concursurile pentru managerii de spitale, intrerupte de Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/concursurile-pentru-managerii-de-spitale-intrerupte-de-ministerul-sanatatii/

MINISTERUL-SANATATII-2016Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a decis sa nu se mai desfasoare niciun concurs pentru ocuparea functiei de manager de spital.

In acest moment sunt in lucru modificari ale contractelor de management astfel incat sa contina criterii clare de performanta pentru evaluarea activitatii.

“Contractul de management trebuie modificat (…) in sensul in care trebuie sa contina criterii clare de performanta. Pe baza acestora sa se poata face apoi si o evaluare obiectiva a activitatii managerilor de spital. (…) Decizia ministrului Vlad Voiculescu este urmatoarea: niciun concurs pentru ocuparea functiei de management nu va avea loc pana cand nu se vor definitiva aceste analize si modificari, iar termenul este de cateva saptamani”, a declarat Laurentiu Colintineanu, purtator de cuvant la Ministerul Sanatatii, conform Agerpres.

El a mai precizat ca printre criteriile avute in vedere se numara raportarea reala a infectiilor nosocomiale, igiena spitalelor, dar si parerea pacientilor.

“Ministrul Vlad Voiculescu a semnat vineri un ordin prin care a retras reprezentantii MS din Consiliul de Administratie al Spitalului Floreasca si din comisia de contestatii din cadrul concursului pentru functia de manager. Concursul trebuia sa se desfasoare ieri pentru functia de manager al Spitalului Floreasca. Conform prevederilor legale, ordinul semnat de ministru a avut efectul de a anula desfasurarea concursului, iar motivele sunt doua. Pe de o parte, este convingerea ministrului Voiculescu ca a sosit momentul pentru a analiza, pe de o parte, si evalua oportunitatea, pe de alta parte, de a face modificari la procedura de selectie a viitorilor manageri. Rolul managerilor este vital in buna functionare a spitalelor, iar procesul de selectie este o parte foarte importanta a acestui angrenaj”, a mai afimrat explicat Colintineanu potrivit Agerpres.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial