Comunicat de presa al Ministerului Sanatatii

24/04/2013

Comunicat de presa al Ministerului Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comunicat-de-presa-al-ministerului-sanatatii/

poza ministerul sanatatiiMinisterul Sanatatii a incheiat astazi un nou parteneriat cu reprezentantii pacientilor. 

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, impreuna cu secretarul de Stat, Adrian Pana au semnat un protocol de colaborare cu una dintre cele mai importante asociatii ale pacientilor, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, reprezentata de presedintele Vasile Barbu. 

“Suntem impresionati de deschiderea pe care am gasit-o la Ministerul Sanatatii in persoana domnului ministru Eugen Nicolaescu. Avem o datorie sa facem ceva pentru pacientii cu hepatita C, care nu mai au alternative terapeutice si pentru care solutia o reprezinta tripla terapie si avem o raspudere in a ne asigura ca pe viitor hepatita C va fi eradicata in Romania”, a declarat Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor. 

“Am semnat acest acord cu dorinta de a realiza cateva obiective importante. In primul rand, vrem sa transmitem un semnal puternic de seriozitate in ceea ce priveste parteneriatele pe care Ministerul Sanatatii le-a incheiat cu asociatiile pacientilor. Vrem sa ii asiguram pe pacienti ca in centrul politicilor noastre de sanatate sta pacientul, iar deciziile le vom lua numai dupa discutiile cu reprezentantii lor’, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. 

De asemenea, oficialul MS a mai adaugat ca Ministerul Sanatatii si Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor vor elabora si implementa impreuna o Strategie Nationala de Combatere a Hepatitei C

“Orice reusita in domeniul sanatatii nu poate fi facuta fara colaborarea autoritatilor cu pacientii, fara o dezbatere serioasa cu acestia. Pentru elaborarea viitoarelor programe si proiecte destinate preventiei, dar si tratamentului, este necesar sa tinem cont de asteptarile pacientilor si de indicatorii corecti. Cu cat investim banii mai bine, cu atat rezultatele sunt mai aproape de asteptarile pacientilor”, a mai spus Nicolaescu. 

De asemenea, oficialii Ministerului Sanatatii au anuntat ca in perioada urmatoare se va introduce un protocol elaborat de Organizatia Mondiala a Sanatatii ce se implementeaza deja in multe tari din Uniunea Europeana. Documentul se refera la procedurile de siguranta ale pacientului in cazul interventiilor chirurgicale. Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Pana, a precizat ca protocolul se aplica in Spitalul Clinic Obstetrica-Ginecologie Filantropia.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: