Compartiment de Neuropsihiatrie Infantila, la Institutul de Psihiatrie ‘Socola’ Iasi

02/06/2022

Compartiment de Neuropsihiatrie Infantila, la Institutul de Psihiatrie ‘Socola’ Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/compartiment-de-neuropsihiatrie-infantila-la-institutul-de-psihiatrie-socola-iasi/

Institutul de Psihiatrie ‘Socola’ Iasi a inaugurat cel mai modern Compartiment de Neuropsihiatrie Infantila din Regiunea de Nord-Est, destinat ingrijirii copiilor si adolescentilor cu afectiuni psihiatrice.

Noul compartiment are 20 de paturi, iar cheltuielile pentru renovarea si dotarea acestuia au fost de aproximativ 100.000 de euro.

“Institutul de Psihiatrie Socola a inceput un amplu proces de dezvoltare a capacitatii de tratare si ingrijire a copiilor si adolescentilor cu afectiuni psihiatrice, operatiune care necesita investitii substantiale atat in renovarea cladirilor, cat si in asigurarea dotarilor necesare pentru cresterea aptitudinilor clinice in diagnosticul si managementul de specialitate’, a declarat dr. Cristina Elena Dobre, managerul unitatii medicale, citata de Agerpres.

Potrivit medicului, in prezent, Romania se confrunta cu o crestere a numarului de minori cu tulburari de dezvoltare de atentie, precum si din spectrul autist; cu o crestere a numarului de cazuri de copii si adolescenti care consuma substante psihoactive precum etnobotanice, droguri sau alcool si cu o crestere a ratei de suicid sau ideatie suicidara la copiii din familiile monoparentale sau cu un parinte sau ambii sunt plecati in strainatate.

“In acest context, inaugurarea acestui Compartiment nu face altceva decat sa demonstreze capacitatea de adaptare a Institutului la provocarile venite din sfera afectiunilor psihiatrice intalnite la copii si adolescenti. Acesta este primul pas in vederea infiintarii unei Sectii de sine statatoare, cu 25 de paturi si cu o linie de garda care sa raspunda prompt solicitarilor actuale. Avand in vedere si faptul ca prevalenta bolilor mintale la copilul si adolescentul din Romania ar putea deveni o povara asupra societatii in ceea ce priveste costurile economice in anii urmatori, consideram ca este foarte important sa abordam nevoile de sanatate mintala ale copiilor si adolescentilor in prezent, altfel existand riscul ca aceste costuri sa fie mult mai mari”, a mai spus dr. Cristina-Elena Dobre potrivit sursei citate.

La Institutul de Psihiatrie ‘Socola’ Iasi sunt tratati anual, in medie, 600 de copii si adolescenti cu afectiuni psihiatrice.

Etichete: institutul de psihiatrie socola iasi, neuropsihiatrie infantila, tratament copii si adolescenti cu afectiuni psihiatrice

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: