Compania Moderna a inceput testarea unui vaccin gripal care utilizeaza tehnologia ARN mesager

08/07/2021
Compania Moderna a inceput testarea unui vaccin gripal care utilizeaza tehnologia ARN mesager

Compania Moderna a inceput testarea unui vaccin gripal care utilizeaza tehnologia ARN mesager

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/compania-moderna-a-inceput-testarea-unui-vaccin-gripal-care-utilizeaza-tehnologia-arn-mesager/

Compania americana Moderna a anuntat ca a inceput testarea pe oameni a unui vaccin impotriva gripei care utilizeaza tehnologia ARN mesager, tehnologie pe care se bazeaza si vaccinul sau anti-COVID-19, informeaza AFP.

Testele includ 180 de adulti si doresc sa evalueze siguranta si intensitatea reactiei imunitare provocate de injectarea noului vaccin antigripal, care a fost denumit mRNA-1010, relateaza si Agerpres.

Daca testele vor fi concludente, ele vor putea sa duca la aparitia unei noi generatii de vaccinuri mai performante impotriva gripei.

Actualele vaccinuri gripale folosesc virusuri inactivate, care si-au pierdut capacitatea de a declansa o infectie, dar care raman capabile sa provoace o reactie a sistemului imunitar.

Managerii companiei Moderna spera ca aceasta tehnologie va permite dezvoltarea mai rapida a unor vaccinuri impotriva gripei. Mai multe tulpini virale diferite vor putea fi vizate de o singura injectie, mai relateza sursele citate.

Vaccinul testat de Moderna se adreseaza subtipurilor gripei A, denumite H1N1 si H3N2, precum si celor ale gripei B, liniile virale Yamagata si Victoria.

Potrivit OMS, gripa este responsabila pentru aproximativ 3 milioane – 5 milioane de imbolnaviri grave in fiecare an si pentru 290.000 – 650.000 de decese.

Etichete: vaccin gripal, vaccinare antigripala, vaccin ARN mesager

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: