Comitet OMS: Omenirea nu este mai bine pregatita pentru o noua pandemie

18/05/2022
Comitet OMS: Omenirea nu este mai bine pregatita pentru o noua pandemie

Comitet OMS: Omenirea nu este mai bine pregatita pentru o noua pandemie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comitet-oms-omenirea-nu-este-mai-bine-pregatita-pentru-o-noua-pandemie/

Omenirea nu este, in prezent, mai bine pregatita pentru o noua pandemie decat era atunci cand noul coronavirus a fost detectat pentru prima data in 2019. Ba chiar si s-ar putea afla, de fapt, intr-o situatie chiar mai proasta din cauza efectelor economice negative, a concluzionat un comitet de analiza din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), potrivit Reuters.

Absenta progreselor privind o serie de reforme, precum finantarea OMS si reglementarile internationale din domeniul sanatatii, sugereaza ca omenirea este in prezent la fel de vulnerabila ca intotdeauna, a anuntat Comitetul Independent pentru Pregatire si Reactie in fata Pandemiilor in raportul citat si de Agerpres.

Autorii raportului au recunoscut totusi ca au fost facute si cateva progrese, insa afirma ca acest proces se desfasoara mult prea lent.

“Acum dispunem de exact aceleasi instrumente si de acelasi sistem care existau in decembrie 2019 pentru a raspunde in fata unei amenintari pandemice. Si aceste instrumente, pur si simplu, nu sunt suficient de bune. Daca ar aparea amenintarea unei noi pandemii in acest an, in anul urmator sau peste doi ani, ne-am afla in mare parte in aceeasi situatie… sau in una chiar mai rea, tinand cont de precara situatie fiscala in care se gasesc multe tari, daca nu chiar cele mai multe dintre ele, in acest moment”, a declarat Helen Clark, fostul premier al Noii Zeelande, potrivit surselor citate.

Raportul a fost publicat cu doar cateva zile inainte de reuniunea de saptamana viitoare a Adunarii Generale a Organizatiei Mondiale a Sanatatii de la Geneva, forumul anual prin care aceasta organizatie adopta decizii globale, in cadrul caruia vor fi analizate unele dintre chestiunile semnalate in acest document.

Etichete: pandemie, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: