Comisia Europeana indeamna la continuarea vaccinarii anti-Covid a copiilor

28/04/2022
Comisia Europeana indeamna la continuarea vaccinarii anti-Covid a copiilor

Comisia Europeana indeamna la continuarea vaccinarii anti-Covid a copiilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comisia-europeana-indeamna-la-continuarea-vaccinarii-anti-covid-a-copiilor/

Comisia Europeana precizeaza ca guvernele tarilor din Uniunea Europeana ar trebui sa accelereze vaccinarea copiilor impotriva COVID-19, informeaza Reuters.

Odata cu scaderea numarului de cazuri si de decese asociate COVID-19, UE a intrat intr-o noua faza a pandemiei, in care testarea in masa si raportarea in masa a cazurilor pozitive nu mai sunt necesare, a declarat comisarul european pentru Sanatate si Siguranta Alimentara, Stella Kyriakides, confirmand un articol publicat marti de agentia de presa Reuters.

Insa noi cresteri ale numarului de cazuri de COVID-19 sunt inca posibile, in contextul in care virusul SARS-CoV-2 va continua sa dezvolte mutatii si, din acest motiv, tarile din UE trebuie sa dispuna de planuri care sa le permita sa revina rapid la starea de urgenta sanitara si ar trebui, de asemenea, sa accelereze vaccinarile, a adaugat ea, citat si de Agerpres.

Intr-un document care prezinta strategia UE pentru faza post-urgenta a pandemiei, Bruxelles-ul a indemnat guvernele europene sa continue sa depuna eforturi pentru imunizarea persoanelor inca nevaccinate impotriva COVID-19, in special a copiilor, inainte ca noul an scolar sa inceapa in toamna acestui an.

Vaccinarile se afla sub pragul de 15% la copiii europeni cu varste cuprinse intre cinci si noua ani, cea mai mica grupa de varsta pentru care vaccinurile anti-COVID-19 au fost autorizate in Europa.
Prin comparatie, peste 70% dintre adolescentii europeni din grupa de varsta 15-17 ani sunt deja vaccinati impotriva noului coronavirus.

De asemenea, Comisia Europeana a anuntat ca va sprijini dezvoltarea unor noi medicamente impotriva COVID-19, in special a unor antivirale, care sunt mai usor de depozitat si de administrat.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccinare anti-covid copii, comisia europeana

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: