Comisia Europeana a interzis comercializarea a 700 de medicamente

28/07/2015

Comisia Europeana a interzis comercializarea a 700 de medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comisia-europeana-a-interzis-comercializarea-a-700-de-medicamente/

pastile-ARPIM-COLORATELuni, 27 iulie, Comisia Europeana (CE) a decis sa suspende comercializarea a 700 de medicamente generice.
Medicamentele in cauza au fost  testate de o societate indiana pentru mai multe laboratoare.

Agentia France Presse relateaza ca aceasta decizie s-a luat dupa ce s-au descoperit nereguli in studiile de bioechivalenta efectuate anul trecut.

De fapt, Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA) a solicitat din luna ianuarie suspendarea comercializarii unor medicamente generice testate de compania indiana GVK Biosciences, iar acum, Comisia Europeana a pus in practica solicitarea EMA.

EMA reproseaza companiei indiene ca nu a furnizat informatii corecte in studiile de bioechivalenta necesare obtinerii autorizatiei de comercializare a medicamentelor.

Obiectivul unui studiu de bioechivalenta este acela de a garanta ca actiunea terapeutica a medicamentului generic este identica cu cea a medicamentului de referinta.

Aceasta decizie a Comisiei Europene ar urma sa se aplice incepand cu data de 20 august in toate statele Uniunii Europene.

Totusi, s-ar putea solicita si exceptii pana la maxim doi ani pentru unele medicamente care nu pot fi substituite foarte usor.

Medicamentele vor putea fi comercializate din nou dupa ce laboratoarele care au apelat la serviciile respectivei companii indiene vor furniza alte studii de bioechivalenta.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: