Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

25/09/2020
Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comisar-european-despre-pandemia-covid-19-in-unele-state-membre-situatia-este-mai-rea-decat-in-martie/

Comisia Europeana solicita statelor membre ale UE sa reactioneze in fata cresterii numarului noilor cazuri de COVID-19 pentru evita o situatie similara celei traite in primavara, cand epidemia s-a extins masiv si a determinat impunerea unor restrictii dure, relateaza agentia EFE.

”Ne aflam intr-un moment decisiv. Ar putea fi ultima noastra oportunitate de a evita sa se repete ce a fost in primavara. Toate statele membre trebuie sa fie pregatite pentru implementarea imediata a unor masuri de control si la momentul adecvat la primul semnal al unor posibile noi focare (…) Dorim sa evitam o repetare a ceea ce am vazut in primavara si izolari generalizate”, a declarat comisarul european pentru sanatate, Stella Kyriakides, potrivit Agerpres.

Potrivit surselor citate, ea a semnalat ca in unele state membre situatia este acum mai rea decat in martie, cauza acestei evolutii fiind aceea ca ”masurile necesare nu au fost decretate, aplicate sau respectate corect”.

In context, Comisia Europeana a recomandat, joi, statelor membre sa mentina carantina de 14 zile in cazul persoanelor care sunt contacti ai unui caz pozitiv de SARS-CoV-2, dupa ce cateva tari au redus aceasta perioada la zece sau chiar sapte zile.

Reamintim ca Centrul European pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (ECDC) a anuntat ca sapte state membre ale Uniunii Europene, respectiv Bulgaria, Croatia, Malta, Cehia, Romania, Spania si Ungaria, inregistreaza o evolutie a epidemiei de Covid-19 care provoaca o ”mare ingrijorare” si riscuri crescute de mortalitate.

Etichete: epidemiei coronavirus, pandemie covid-19, cazuri noi covid-19, comisia europeana

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: