Colegiul Medicilor din Romania recomanda vaccinarea impotriva COVID-

23/12/2020
Colegiul Medicilor din Romania recomanda vaccinarea impotriva COVID-

Colegiul Medicilor din Romania recomanda vaccinarea impotriva COVID-

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/colegiul-medicilor-din-romania-recomanda-vaccinarea-impotriva-covid/

Colegiul Medicilor din Romania (CMR) anunta ca ia act de decizia Comisiei Europene de a autoriza rapid primul vaccin sigur si eficient destinat prevenirii COVID-19, decizie ce a venit ca o consecinta a recomandarii Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA) care a fost emisa in aceeasi zi, in urma unui proces de evaluare aprofundata a dovezilor stiintifice provenite din studiile clinice privind siguranta, eficacitatea si calitatea vaccinului produs de BioNTech si Pfizer.

Aceasta autorizare era asteptata de mult timp de catre comunitatea stiintifica nationala, corpul medical si populatie, reprezentand o speranta de limitare a raspandirii pandemiei produsa de virusul SARS-CoV-2 si reintoarcerea la normalitate. Profesionistii din domeniul sanatatii reprezinta segmentul din populatie cel mai puternic afectat de consecintele pandemiei, platind un tribut dureros in lupta cu pandemia. Cu toate acestea, am fost mereu in prima linie acordand ingrijiri medicale, dar si empatie si compasiune pacientilor si familiilor suferinde. Resimtim in acest fel pe deplin povara acestei boli nemiloase. Vaccinarea este cea mai buna optiune pe care o avem in acest moment la dispozitie pentru a lupta cu aceasta pandemie, a declarat Prof. dr. Daniel Coriu, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, potrivit unui comunicat al CMR remis Formare Medicala.

Acest vaccin reprezinta, din perspectiva mea, un instrument eficace in lupta cu aceasta pandemie si cred ca este important ca noi, corpul medical, sa ne informam cu privire la dovezile stiintifice consecutive studiilor pentru acest vaccin si sa aducem aceste date corecte, cu transparenta si responsabilitate catre pacientii nostri. Sustin vaccinarea COVID-19 in Romania”, a declarat si Dr. Gindrovel Dumitra, medic de familie, secretar general al Colegiului Medicilor din Romania.

Potrivit comunicatului citat, Colegiul Medicilor din Romania saluta autorizarea emisa de autoritatile europene competente si recomanda corpului medical sa se informeze din surse autorizate pentru a decide in cunostinta de cauza sa se vaccineze precum si pentru a informa corect si complet populatia.

De asemenea, Colegiul Medicilor din Romania saluta angajamentele asumate pentru livrarea in Romania, in cel mai scurt timp posibil, a primelor doze de vaccin, precum si continuarea transporturilor regulate care sa asigure vaccinarea populatiei – cadre medicale si populatie generala – intr-un interval optim de timp.

In acest sens, institutia lanseaza un apel catre autoritati sa asigure derularea in conditii bune a acestei campanii de vaccinare fara precedent, ce se anunta o adevarata provocare din punct de vedere logistic si isi ofera intreg sprijinul, in limitele competentelor sale.

Etichete: vaccinare impotriva covid-19, vaccinare anti-covid, colegiul medicilor din romania

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: