Colegiul Medicilor din Bucuresti sustine Federatia Sanitara in demersul privind garzile medicilor

28/07/2016

Colegiul Medicilor din Bucuresti sustine Federatia Sanitara in demersul privind garzile medicilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/colegiul-medicilor-din-bucuresti-sustine-federatia-sanitara-in-demersul-privind-garzile-medicilor/

Medicii au nevoie sa gaseasca un sens in munca lorColegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) solicita intregului corp medical sa sustina demersul Federatiei Solidaritatea Sanitara privind garzile medicilor.

Aceasta problema nu este una de natura strict sindicala, fiindca implica statutul profesionistilor din Sanatate si calitatea actului medical. Respectarea legislatiei europene in domeniul muncii si asigurarea conditiilor de munca sunt extrem de importante pentru asigurarea calitatii actului medical.

Respectarea legislatiei din domeniul muncii nu poate fi negociata. Cerem autoritatilor sa respecte legile si demnitatea medicilor, sa aiba in vedere ca reglementarea corecta a acestei probleme este in beneficiul publicului larg, nu doar a unei categorii profesionale.

Societatea romaneasca trebuie sa faca fata crizei de personal din Sanatate, accentuata de migratia cadrelor medicale, pe piata concurentiala a fortei de munca din interiorul Uniunii, in conditiile in care peste 80% dintre tinerii care studiaza medicina la nivel de rezidentiat si facultate iau in considerare parasirea tarii, conform unei cercetari sociologice efectuate de Fundatia Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti. Campaniile de discreditare a medicilor si de invinovatire a breslei, derulate de unele medii, nu pot acoperi realitatea, ci doar accentueaza fenomenul migratiei.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti a luat aceasta pozitie fiind indreptatit de lege sa apere demnitatea si sa promoveze drepturile membrilor sai in toate sferele de activitate, asigurand respectarea de catre acestia a obligatiilor ce le revin fata de pacient si de sanatatea publica.

Biroul Executiv al CMMB

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: