Cod special de bare pe cutiile de medicamente

19/06/2015

Cod special de bare pe cutiile de medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cod-special-de-bare-pe-cutiile-de-medicamente/

poza pastile pentru durereCod special de bare pentru cutiile de medicamente. Aceasta initiativa se va aplica in Romania incepand cu anul 2017 pentru  a evita intrarea medicamentelor contrafacute in farmacii.

“Va fi adoptat un sistem, va fi unic in intreaga UE. Au fost discutii la Comisia Europeana la care am participat si noi. Va fi pe fiecare cutie de medicamente un cod unic si in urma scanarii se va identifica in farmacii daca acea cutie de medicamente a mai fost sau nu vanduta altundeva. Codul va fi unic si sistemul va fi unic in toata UE. Se estimeaza ca va fi aplicat undeva in 2017, sa fie totul gata pentru a functiona. Fiecare cutie va avea un cod unic, in momentul in care tu ai copiat acel cod automat cand scanezi cutia iti apare in farmacie ca ea a mai fost vanduta si in alta parte si ea trebuie oprita de la vanzare”, a declarat Marius Tanase, vicepresedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale.

Costurile per cutie  se estimeaza ca vor fi destul de mici — cativa centi in plus, dar  farmaciilor vor trebui sa isi cumpere cititoare pentru coduri.

Conducerea Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale a recunoscut ca si in Romnaia s-au descoperit medicamente contrafacute.

“Nu sunt foarte multe, vreo 4-5 medicamente au patruns in lantul legal de distributie. Ceea ce este pe piata neagra este o alta poveste”, a mai declarat Marius Tanase, citat de Agerpres.

 Si vicepresedintele Colegiului Farmacistilor Clara Popescu spune ca aceasta masura este bine-venita.

“Din punctul de vedere al farmacistilor este o solutie salutara pentru a evita ca in farmacii sa patrunda prin circuitul legal medicamente contrafacute, pentru ca, in acest moment, noi in farmacii nu avem cum sa stabilim daca un medicament este contrafacut sau nu pentru ca nu putem deschide cutiile de medicamente intrucat, daca am face acest lucru, nu le-am mai putea elibera catre pacientii. Aceasta directiva este bine-venita. In farmacie nu intra medicamente decat prin circuitul legal, dar si in aceste conditii au patruns medicamente contrafacute”, spus si  Clara Popescu, citata tot de Agerpres.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: