Coalitia Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania solicita Presedintelui Romaniei un Pact National pentru Sanatate

20/01/2015

Coalitia Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania solicita Presedintelui Romaniei un Pact National pentru Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/coalitia-pacientilor-cu-afectiuni-cronice-din-romania-solicita-presedintelui-romaniei-un-pact-national-pentru-sanatate/

copacCoalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania isi manifesta sustinerea fata de medicul rezident Gabriela Profir din Bucuresti, care a adresat recent o scrisoare presedintelui Romaniei.

“In acest moment, mai mult ca oricand este nevoie de o reforma adevarata care sa inceapa cu acordarea unui procent de minim 6% din PIB pentru sistemul de sanatate. Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania solicita Presedintelui Romaniei sa initieze pe modelul deja inceput un Pact National pentru Sanatate, prin care toate partidele sa fie de acord cu acordarea procentului de 6% din PIB pentru Sanatate. Consideram ca medicii din Romania lucreaza in conditii grele, sunt fortati sa acopere lipsurile si problemele din sistem si sunt platiti extrem de prost. Aceste lucruri se rasfrang in primul rand asupra pacientilor care sunt beneficiarii sistemului. Sustinem medicii, consideram ca noi, pacientii avem nevoie de specialisti bine pregatiti care sa isi desfasoare activitatea in mod eficient”, a declarat Radu Ganescu, presedintele COPAC.

COPAC considera ca realizarea acestui Pact National pentru Sanatate este singura masura care ar putea asigura o normalitate in sistem si pentru ca migratia medicilor sa se reduca.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: