CNAS vrea sa angajeze specialisti IT cu salariul de 5000 de euro pe luna

10/06/2019

CNAS vrea sa angajeze specialisti IT cu salariul de 5000 de euro pe luna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-vrea-sa-angajeze-specialisti-it-cu-salariul-de-5000-de-euro-pe-luna/

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Razvan Vulcanescu, spune ca institutia pe care o conduce are in vedere ca pana la sfarsitul anului sa angajeze sase specialisti IT. Potrivit acestuia, salariul ar fi de 5.000 de euro.

“Dorinta mea, apropo de perspective, este ca aceia dintre voi, nu doar cei castigatori, sa inteleaga inclusiv ce sanse au in sistemul de sanatate din Romania. Institutia pe care o reprezint are in vedere ca, pana la sfarsitul acestui an, sa angajeze sase specialisti IT cu salariile mult peste nivelul chiar din piata privata. Avem aceasta perspectiva pe care am construit-o legislativ – 5.000 de euro pe luna este o cifra care sa motiveze pe foarte multi dintre voi si mi-as dori ca inclusiv cei care participa la acest Hackathon sa aiba in vedere aceasta perspectiva”, a declarat Razvan Vulcanescu, presdintele CNAS, citat de Agerpres.

De altfel, el afacut precizari si despre problemele informatice si de comunicare de la CNAS.

“Avem o platforma informatica in sanatate, da este cea mai mare platforma informatica a tarii, da are si sincope de functionare, asta numai din cauza ca este gestionata de oameni, oamenii evident gresesc si chiar si sistemele informatice uneori mai cedeaza, mai ales atunci cand e vorba de cea mai mare platforma informatica, cel mai mare numar de utilizatori si beneficiari concomitenti ai acestei platforme informatice si atunci noi trebuie sa fim in permanenta in vigilenta si sa avem capacitatea sa o dezvoltam”, a mai precizat Vulcanescu potrivit sursei citate.

Presedintele CNAS a mai punctat ca, in mare masura, partea de comunicare a reusit sa o gestioneze.

“Am reusit sa construim intr-un timp foarte scurt o echipa care a dus imaginea institutiei de la un anumit nivel pana la o crestere a imaginii pe Facebook de 1.800% in noua luni”, a mai sustinut seful CNAS.

Etichete: IT CNAS, sistem informatic de sanatate, platforma informatica CNAS, Vulcanescu

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. axel says:

    Daa, si cate 5000 euro pentru medicii din sistem . La medicina de familie. Daca salariul pentru IT este comparabil cu cel din lumea normala, sa fie si veniturile medicilor(de familie) la fel. Restul celor declarate fac parte dintr-un sistem de scuze care mai mult acuza. Daca nu merge sistemul informatic, cautati firme cu oameni capabili sa o faca. Avem in tara destui. Am ajuns sa ne miram cand functioneaza SIUI. Starea lui generala este o latenta spre adormire definitiva. Pacientii nostri,nu. Ei vor sa traiasca . Cat despre “imaginea pe FB”, mai mare tampenie nu cred sa existe, insa, ne putem folosi de ea cand o sa explicam pacientilor de ce nu au parte de consultatii si medicamente. Senini , vom debita ca totusi, chiar daca nu-i putem ajuta cu nimic, merita sa dea un like pe adresa CNAS.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

Medicul Irinel Popescu, trimis in judecata de DNA

Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament

Rafila: Dezvoltam un proiect care permite testarea extinsa la nivelul medicilor de familie