CNAS vrea conditii de prescriere a tratamentului pentru diabet

26/10/2015

CNAS vrea conditii de prescriere a tratamentului pentru diabet

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-vrea-conditii-de-prescriere-a-tratamentului-pentru-diabet/

diabetConducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a afirmat recent ca vrea sa introduca anumite criterii de prescriere a medicatiei pentru diabet.

“Ma gandesc extrem de serios sa introduc ceva conditii, in diabet, de exemplu. Numarul pacientilor cu diabet creste in continuu, costurile cresc in continuu, medicamentele nu sunt ieftine. Nu poti sa dai doze din ce in ce mai mari de insulina si insulina de ultima generatie, care costa si regimul sa fie undeva pe ultimul loc. Cred ca regimul ar trebui sa fie in diabet pe primul loc si de abia dupa ce vezi cat poate sa compeseze organismul in urma unui regim extrem de serios sa vii si sa aplici tratamentul. In toate tarile din lume pe primul loc este regimul igienico- dietetic. Pacientul este invatat cat si cum sa manance. La noi nu cred ca este cineva care pierde prea multa vreme explicand cat ar trebui sa manance si cum ar trebui sa manance un diabetic”, a declarat presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, conform gandul.info.

Tot el a mai precizat ca a mai precizat ca sunt si foarte multe medicamente care nu se asociaza cu alcool, dar pacientii nu stiu acest lucru.

Romania se numara printre putinele tari europene care au introdus pe piata, in schema tratamentului pacientilor cu diabet zaharat, un nou tip de insulina

Citeste si Tratament nou pentru diabet, lansat si in Romania

Curs GRATUIT pentru medicii de familie – 10 Puncte EMC: Introducere in Diabetul Zaharat

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: