CNAS supune dezbaterii publice formularele care vor inlocui comisiile de specialisti

17/02/2017

CNAS supune dezbaterii publice formularele care vor inlocui comisiile de specialisti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-supune-dezbaterii-formularele-care-vor-inlocui-comisiile-de-specialisti/

cnas-min

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a postat pe site-ul institutiei (www.cnas.ro), pentru dezbatere publica, proiectul de Ordin pentru aprobarea formularelor de verificare a respectarii criteriilor de eligibilitate aferente protocoalelor terapeutice pentru 24 de medicamente care se acorda in prezent cu viza comisiilor de specialisti ale CNAS.

Formularele vor fi completate de medicii prescriptori dupa data desfiintarii comisiilor de specialisti (1 martie a.c.) si vor fi transmise in format electronic catre Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS), ca modalitate de verificare a incadrarii pacientului respectiv in criteriile terapeutice de prescriere a medicamentelor mentionate.

Supunerea spre dezbatere publica a proiectului acestui ordin reprezinta un pas important spre inlocuirea actualului mecanism birocratic de aprobare a unor tratamente scumpe prin intermediul comisiilor de specialisti cu un mecanism rapid, care va permite reducerea timpului dintre diagnosticare si inceperea tratamentului, in beneficiul asiguratilor.

Totodata, formularele de verificare a respectarii criteriilor de eligibilitate aferente protocoalelor terapeutice vor reprezenta un sprijin pentru medicii prescriptori, in conditiile in care dupa data de 1 martie intreaga responsabilitate a prescrierii medicamentelor respective va reveni medicilor respectivi.

In acelasi timp, formularele mentionate vor constitui si un instrument de monitorizare si control al evolutiei costurilor prescrierilor de medicamente cu impact financiar semnificativ asupra bugetului CNAS, necesar in conditiile in care pretul unui singur medicament de acest fel poate ajunge pana la 200.000 lei.

Tot in vederea renuntarii la mecanismul comisiilor de specialisti, CNAS a pregatit modificari in actele normative subsecvente referitoare la prescrierea medicamentelor si la raportarea activitatii furnizorilor de servicii medicale si medicamente.
 
Biroul de presa

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. elisabeta K says:

    Ar fi bine sa primim pe hartie numele celor 24 medicamente,si protocoalele,dar prescrierea sa fie separata pe alta reteta si initiata de medici specialisti-OBLIGATORIU!-sau prescrisi de medicii specialisti ca si ei au nevoie de puncte.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: