CNAS: Rectificarea bugetului permite finantarea extinderii Programelor Nationale Curative

Rectificarea bugetului CNAS, aprobata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 101/2018, publicata in Monitorul Oficial nr. 999/27.11.2018, inseamna suplimentarea cu 600 milioane lei a creditelor bugetare de care dispune institutia pentru acest an, precum si a creditelor de angajament cu 1.546 milioane lei, transmite institutia intr-un comunica remis vineri.

“In cadrul rectificarii se efectueaza si o redistribuire de credite bugetare si de angajament, in suma totala de cate 60 milioane lei, intre capitolele bugetului CNAS. Totodata, in cadrul institutiei s-a efectuat si o analiza a executiei bugetare din acest an, identificandu-se si alte fonduri care au fost redirectionate astfel incat sa se asigure necesarul de medicamente, servicii si dispozitive medicale pana la sfarsitul anului in curs, conform estimarilor bazate pe consumul lunar mediu”, se arata in comunicat.

Fondurile suplimentare vor avea urmatoarele destinatii:

Astfel, conform sursei citate, pe baza acestor fonduri suplimentare, CNAS reuseste sa acopere pana la sfarsitul anului si contravaloarea noilor medicamente, materiale sanitare si consumabile moderne recent introduse in programele nationale de sanatate. Printre acestea se numara sistemele de monitorizare continua a glicemiei pe baza de senzori si pompele de insulina cu senzori de monitorizare continua a glicemiei din programul national de diabet, dar si tratamentul amiotrofiei spinale cu medicamentul nusinersen, deosebit de costisitor, din programul national de boli rare.

Continut educational:

Totodata, rectificarea bugetara permite si asigurarea continuitatii serviciilor de dializa, inclusiv pentru un numar de 631 de pacienti nou introdusi in programul national de supleere a functiei renale la bolnavii cu insuficienta renala cronica.

“O alta tinta a suplimentarii financiare este incheierea de contracte cu noi unitati sanitare de radioterapie, pentru cresterea accesului bolnavilor din judetele Cluj, Constanta si Iasi la acest tip de tratament, in cadrul programului national de oncologie”, mai transmite CNAS.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa

Plan privind controlul hepatitelor virale in Romania

Sorina Pintea: Peste 10 milioane de euro pentru tratamente in strainatate platiti de Ministerul Sanatatii in acest an

SNMF: Migratia masiva a medicilor de familie – un fenomen previzibil dar controlabil