CNAS: Noul formular de reteta electronica fractionata poate deveni operational intr-o saptamana

29/05/2014

CNAS: Noul formular de reteta electronica fractionata poate deveni operational intr-o saptamana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-noul-formular-de-reteta-electronica-fractionata-poate-deveni-operational-intr-o-saptamana/

parkinson1Radu Tibichi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a precizat ca saptamana viitoare ar putea fi operational noul formular de reteta electronica fractionata. In acest caz, medicii pot prescrie tratamentul bolnavilor cronici pe o durata de trei luni, acestia putand sa-si ridice tratamentul de la farmacie lunar.

Prin noul pachet de baza, tratamentul pentru bolnavii cronici poate fi prescris pe o perioada de trei luni

“Astazi vom posta pe site noul model de reteta la care se mai adauga o componenta si speram ca intr-o saptamana sa devina operational noul formular de reteta, astfel incat pacientii cronici carora li se elibereaza retete pentru trei luni de zile sa poata sa ridice din farmacii reteta lunar, urmand ca ei sa retina o componenta a eliberarii si in luna urmatoare sase poata adresa oricarei farmacii sis a continue tratamentul. In felul acesta, medicii nu vor mai fi grefati de aceasta activitate pentru a prescrie aceeasi reteta din motivul ca asiguratii nu au posibilitati financiare sa-si procure medicamentele pentru mai multe luni”, a precizat presedintele CNAS.

Radu Tibichi: Numarul de medicamente care era limitat la sapte pe o singura reteta lunara pentru bolnavii cronici va putea fi acordat pe una sau mai multe retete

Prin noul pachet de baza, medicii vor putea prescrie mai multe retete in aceeasi luna pentru bolnavii cronici in cazul in care se schimba schema terapuetica.

“Aceasta inseamna ca va oferi posibilitatea ca medicii in situatia in care se schimba o schema terapeutica sa poata sa emita mai multe retete intr-o singura luna pentru bolnavii cronici. Sunt lucruri care au fost corectate, care conduc la o functionare normala a sistemului si sper ca vor constitui un real beneficiu in ceea ce priveste derularea relatiilor contractuale intre casa si furnizori”, a precizat Radu Tibichi.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: