CNAS: “Medicii de familie se vor implica in activitatea de distribuire a cardurilor de sanatate”

15/05/2015

CNAS: “Medicii de familie se vor implica in activitatea de distribuire a cardurilor de sanatate”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-medicii-de-familie-se-vor-implica-in-activitatea-de-distribuire-a-cardurilor-de-sanatate/

CNASMonitorizarea zilnica realizata de CNAS indica faptul ca de la o zi la alta serviciile medicale validate cu cardul national de asigurari de sanatate castiga teren. In cursul zilei de 13 mai 2015, la nivel national au fost acordate 320 de mii de servicii medicale validate cu cardul si aproape 139 de mii de servicii fara card. Cel putin asa scrie intr-un comunicat de presa emis de CNAS joi, 14 mai.

“In Bucuresti, medicii de familie au acordat in cursul zilei de ieri peste 17 mii de servicii medicale validate cu cardul si doar 7 mii fara card. Printre serviciile medicale nevalidate cu cardul sunt incluse si cele acordate minorilor (care beneficiaza de servicii fara card, conform legii)”, scrie in comunicatul CNAS.

Ba mai mult, in informarea de presa se afirma ca medicii de familiei vor distribui cardurile de sanatate ramase nedistribuite.

“Medicii de familie reprezinta o veriga importanta in sistemul de sanatate si joaca un rol esential in implementarea proiectelor dezvoltate de CNAS. In urma dialogului purtat de institutie cu acestia, si de aceasta data ei au inteles importanta si necesitatea introducerii cardului de sanatate si contribuie la implementarea cu succes a sistemului. Totodata, medicii de familie se vor implica in activitatea de distribuire a cardurilor de sanatate si vor prelua de la casele de asigurari cardurile asiguratilor din listele lor, fapt care va reduce semnificativ durata operatiunilor de distribuire. Astfel, activitatea caselor de asigurari de sanatate va reintra rapid in normal, pentru a  raspunde solicitarilor curente ale asiguratilor.”, scrie in comunicatul disponibil pe site-ul CNAS.

“Am mizat intotdeauna pe buna credinta a medicilor de familie si am avut convingerea ca doar cu sprijinul lor vom reusi sa implementam cu succes si acest proiect. De altfel, am beneficiat de sprijinul lor pentru toate celelalte proiecte implementate de CNAS si le multumesc pentru aceasta”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, in finalul informarii de presa.

 

 

2 Comentarii

  1. Pacient says:

    Dar ce e asa de greu sa luati cutia de carduri de la Casa de asigurari si apoi sa-i anuntati pe pacientii dv. sa vina sa le ridice de la cabinet?
    Bine ca putem noi insa sa stam pe la cozi si sa fim bataia de joc a tuturor functionarilor…
    Sa va fie rusine la toti!

  2. Roxana says:

    Dar pe medicii de familie deveniti IT isti,depanatori de carduri ,carausi conectati la internet mobil fara nici un suport din partea onor Casa da asigurari ,pe noi ne-ati intrebat ???!! Acum si distribuitori,bine ca nu ne puneti sa le livram la domiciliul pacientilor in max 24 de ore!!! Ii invit pe ilustri eminenti ai acestor aberatii sa vina sa lucreze in locul meu si apoi sa dea ordine si informari !!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara