CNAS despre blocarea cardului: Acest lucru nu trebuie sa blocheze accesul pacientilor la servicii medicale

18/09/2015

CNAS despre blocarea cardului: Acest lucru nu trebuie sa blocheze accesul pacientilor la servicii medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-despre-blocarea-cardului-acest-lucru-nu-trebuie-sa-blocheze-accesul-pacientilor-la-servicii-medicale/

card 1Blocarea sistemul electronic al cardului nu trebuie sa afecteze accesul pacientilor la servicii medicale. Asa spun reprezentantii CNAS.

“In aceasta dimineata, a aparut o defectiune la sistemul cardului de sanatate, dar acest lucru nu trebuie sa blocheze accesul pacientilor la servicii medicale sau sa il ingreuneze. Exista normele de utilizare a cardului de sanatate in care este prevazuta aceasta situatie in care furnizorii trebuie sa utilizeze cardul in sistem offline. Mai exact, introduc cardul in cititor, acolo ramane o amprenta de timp locala, pentru ca principalul rol al cardului este de a lasa o amprenta de timp in sistem. Aceasta amprenta va fi urcata in sistem in termen de 72 de ore”, a declarat Mihaela Tanase, purtatorul de cuvant al CNAS, conform Agerpres.

Tot ea mai spune ca acest lucru trebuie respectat de toti furnizorii aflati in relatie contractuala cu Casa de Asigurari.

“In cazul in care mai sunt furnizori care nu isi reamintesc acest lucru, CNAS a postat pe site pasii care sunt de urmat in aceasta situatie. Important este ca pacientii sa nu aiba de suferit in astfel de situatii”, a mai adaugat purtatorul de cuvant al CNAS.

CNAS a anuntat ca specialistii IT lucreaza pentru remedierea problemei.

Citeste si Cu calm spre nebunie! Sistemul “functioneaza”, cardul s-a blocat

Citeste si Anunt CNAS despre remediere sistem card – CEAS

UPDATE CNAS: Sistemul electronic al cardului de sanatate a fost deblocat incepand cu ora 12:15. Serviciile medicale se pot acorda offline in situatia in care sistemul cardului de sanatate nu este functional temporar

 

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. POP IULIANA says:

    FAls!
    Daca introduc cardul, risc sa-l blochez, iar in plus in offline nu am un control al medicam deja eliberate pe acel CNp, adica sunt pe riscul meu!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: