CNAS: Astazi, serviciile medicale sunt acordate in sistemul public de sanatate

01/04/2016

CNAS: Astazi, serviciile medicale sunt acordate in sistemul public de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-astazi-serviciile-medicale-sunt-acordate-in-sistemul-public-de-sanatate/

CNASAstazi, serviciile medicale sunt acordate in sistemul public de sanatate in baza actelor aditionale incheiate la Contractul –Cadru pentru anul 2015.

Conform prevederilor legale in vigoare, actele aditionale la Contractul Cadru pentru anul 2105 au fost semnate si stampilate de catre reprezentantii caselor de asigurari de sanatate, iar furnizorii de servicii medicale si farmaceutice au fost instiintati ca sunt asteptati sa le semneze.

De asemenea, casele de asigurari de sanatate au informat furnizorii ca au prelungit programul de lucru in zilele de 31 martie si 1 aprilie pentru ca semnarea actelor aditionale sa poata fi finalizata cat mai curand. Acolo unde este necesar, casele de asigurari vor avea program de lucru si in week-end.

Conform datelor din Sistemul Informatic Unic Integrat, astazi, pana la ora 10.30, au fost eliberate la nivel national un numar de 44.218 retete, reprezentand 36% din numarul total de retete eliberate pe tot parcursul zilei de 31 martie 2016 (120.684). Aceste date atesta faptul ca furnizorii de servicii medicale isi desfasoara activitatea conform reglementarilor in vigoare.

Va reamintim faptul ca prin HG 200/2016, aprobata in sedinta de Guvern in data de 30 martie 2016, termenul de aplicare a HG 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului Cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014-2015 a fost prelungit pana la 30 iunie 2016.

Preocuparea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate este de a asigura la timp accesul pacientilor la serviciile medicale de care acestia au nevoie.

Biroul de presa al CNAS

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Vali Costache says:

    Astazi 1 aprilie 2016, pana la ora 13 actele aditionale nu erau gata la CJAS C-TA ,deci nu aveam ce sa semnam

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: