CNA recomanda difuzarea spoturilor referitoare la importanta si beneficiile vaccinarii

24/05/2017

CNA recomanda difuzarea spoturilor referitoare la importanta si beneficiile vaccinarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cna-recomanda-difuzarea-spoturilor-referitoare-la-importanta-si-beneficiile-vaccinarii/

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) recomanda radiodifuzorilor sa difuzeze in regim de anunt de interes public spoturile audio-video dezvoltate de Ministerul Sanatatii, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si UNICEF care contin informatii referitoare la importanta si beneficiile vaccinarii antirujeolice a copiilor.

Prin recomandarea CNA radiodifuzorii sunt rugati sa asigure o vizibilitate cat mai mare acestor mesaje, deoarece campanie se inscrie in categoria celor de siguranta nationala, prin pericolul de contagiune cu rujeola in cazul copiilor nevaccinati.

“Incepand din anul 2016 si pana in prezent, Romania se confrunta cu o importanta epidemie de rujeola care afecteaza in principal copii din grupele de varsta de sub 15 ani, grupa de varsta cea mai afectata fiind 1 – 4 ani si sub varsta de 1 an. Din pacate, datorita lipsei de informare a populatiei privind beneficiile vaccinarii antirujeolice, pana in acest moment au fost inregistrate un numar de peste 5.700 de cazuri, dintre care 26 de copii si tineri au decedat”, se arata intr-un document trimis catre CNA de Ministerul Sanatatii, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, in vederea informarii populatiei, expertii ministerului impreuna cu cei ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii si UNICEF au dezvoltat un mesaj de interes public cu titlul: “Vaccineaza-ti copilul impotriva rujeolei! Ofera copilului tau o sansa la o viata sanatoasa!”.

Ministerul Sanatatii face apel la sprijinul CNA pentru avizarea acestui mesaj, in vederea difuzarii lui pe canalele mass-media.

In recomandarea adoptata marti de CNA se face referire si la alte mesaje pe tema vaccinarii antirujeola. Astfel, CNA le recomanda radiodifuzorilor sa acorde aceeasi atentie si altor eventuale mesaje pe care Ministerul Sanatatii va dori sa le adreseze publicului prin intermediul posturilor de radio si televiziune pentru constientizarea populatiei cu privire la vaccinarea antirujeola.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului