CMR, solidar cu cadrele medicale de la Botosani care se confrunta cu agresiuni

27/09/2023
CMR, solidar cu cadrele medicale de la Botosani care se confrunta cu agresiuni

CMR, solidar cu cadrele medicale de la Botosani care se confrunta cu agresiuni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-solidar-cu-cadrele-medicale-de-la-botosani-care-se-confrunta-cu-agresiuni/

Colegiul Medicilor din Romania (CMR) si-a manifestat solidaritatea si sustinerea fata de cadrele medicale ‘care isi exercita profesia in conditii dificile si care se confrunta cu amenintari si agresiuni din partea populatiei’. Organizatia face referire la cazurile de agresiune fizica si verbala inregistrate, in ultima perioada, in Sectia de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Judetean de Urgenta ‘Mavromati’ Botosani.

Intr-un comunicat remis presei, CMR, alaturi de Colegiul Medicilor din Botosani, fac apel la responsabilitate din partea populatiei, care a reactionat dupa decesul in Maternitatea din Botosani a Alexandrei Ivanov, o tanara de 25 de ani ignorata timp de mai multe ore de cadrele medicale responsabile de tratarea ei.

“Intelegem ingrijorarea si durerea provocate de un incident sau pierdere in randul pacientilor. Cu toate acestea, este esential sa mentinem respectul si intelegerea pentru munca medicilor si a personalului medical, care depun constant eforturi pentru a oferi ingrijire de calitate, deseori in conditii de stres si resurse limitate. Pe langa situatiile extreme, care pun medicii in pericol de a fi agresati verbal si fizic, medicina defensiva a devenit o realitate in sistemul medical din tara noastra, ceea ce inseamna ca o parte dintre medici profeseaza mai degraba cu intentia de a se proteja de eventuale acuzatii decat pentru nevoia reala a pacientului. Aceasta nu numai ca poate genera costuri suplimentare pentru sistemul de sanatate, dar poate si sa afecteze calitatea ingrijirii medicale oferite”, scrie in comunicatul semnat de presedintele CMR, Daniel Coriu, si de presedintele Colegiului Medicilor din Botosani, Constantin Didi Mosnegutu.

Totodata, reprezentantii CMR fac apel la autoritatile competente, inclusiv la conducerea spitalului si la autoritatile locale, sa ia masuri concrete pentru protectia medicilor si a personalului medical.

“Este responsabilitatea tuturor sa asiguram un mediu de lucru sigur, in care profesionistii din sanatate pot sa isi exercite meseria fara teama de represalii sau violenta”, mai transmite CMR.

Etichete: colegiul medicilor din romania, cadre medicale maternitatea botosani

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: