CMR solicita amnistie fiscala pentru cabinetele medicale si centrele de permanenta

05/09/2014

CMR solicita amnistie fiscala pentru cabinetele medicale si centrele de permanenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-solicita-amnistie-fiscala-pentru-cabinetele-medicale-si-centrele-de-permanenta/

controale-in-spitaleConsiliul National al Colegiului Medicilor din Romania (CMR) a atras atentia ca din 2008 au plecat din tara 15.000 de medici care au ales sa profeseze in strainatate. Doar in primele luni ale acestui an, 1200 de medici au parasit Romania.

CMR: Asistam la o desertificare a sistemului de sanatate romanesc

Reprezentantii CMR au precizat ca, in urma discutiilor si negocierilor, nu a fost luata nici o masura care sa apere independenta si demnitatea medicilor.

“In acest an, doar in primele sase luni, peste 1.200 de medici au ales aceeasi solutie. Asistam la o adevarata desertificare a sistemului de sanatate romanesc in conditiile in care avem zone si specialitati in care lipsa medicilor este ingrijoratoare”, precizeaza CMR.

CMR: Cresterea veniturilor medicilor si malpraxisul in dezbatere publica

Consiliul National al CMR solicita punerea in dezbatere publica a legii privind cresterea veniturilor medicilor si a legii malpraxisului.

Alte solicitari au in vedere amnistia fiscala pentru cabinetele medicale si pentru centrele de permanenta.

Finantarea cu 6% din PIB a sistemului de sanatate este o alta solicitare a CMR.

In acelasi timp, se solicita Parlamentului sa ia in discutie in regim de urgenta OUG 2/ 2014, sa respinga obiectiile privitoare la Statutul medicului si sa o adopte in prima forma votata de parlamentari.

Autor: Agerpress

1 Comentarii

  1. Anca Butnariu says:

    Ce înseamnă amnistie fiscala ? Scutire de restantele la impozite ?Nu cred ca are cineva așa ceva pt ca imediat se blochează conturile sau Casele Asia de Sănătate județene și CASEI nu ar încheie contracte cu ei ! Sau Scutire de impozite pe viitor ? Ăsta ar fi minunat, măcar sa plătim 1/2 fata de comercianții de vodca, lămpi, electronice, ori notari, agenții imobiliare , orice alt domeniu câștiga mult mai mult decât noi , cei care ne petrecem viața în examene, studii continue și suportam capriciile unor pacienti dificili.
    Obligatoriu sa se aprobe pt orice forma juridica de desfășurare a activității medicale :
    Cabinete individuale, S. R. L. , Societăți de cabinete asociate, sau medici care lucrează ca P.F.A

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: