CMR: Romania este pe punctul de a fi colorata din nou in rosu

22/09/2021
CMR: Romania este pe punctul de a fi colorata din nou in rosu

CMR: Romania este pe punctul de a fi colorata din nou in rosu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-romania-este-pe-punctul-de-a-fi-colorata-din-nou-in-rosu/

In fata evolutiei ingrijoratoare a pandemiei in tara noastra, Colegiul Medicilor din Romania (CMR) face un apel si adreseaza o rugaminte populatiei sa inteleaga impactul si consecintele pe care le poate avea infectia cu acest virus si ca, chiar si atunci cand vorbim de o forma usoara, mai bine este sa previi, decat sa tratezi.

Mesajul Colegiului Medicilor din Romania se indreapta si catre autoritati, pentru a gasi si identifica solutii corecte si aplicabile imediat ce pot fi luate pentru limitarea imbolnavirilor.

De asemenea, Colegiul Medicilor din Romania sustine in continuare vocea oamenilor de stiinta de la nivel international, potrivit carora vaccinarea este unul dintre cele mai la indemana si eficiente instrumente pentru a lupta cu pandemia.

“Populatia are nevoie de informare corecta. Aceasta este datoria si obligatia noastra a tuturor – medici si autoritati – in privinta acestei pandemii, pentru ca doar asa putem sa avem o voce credibila in aceasta ‘mare’ de informatii, care, din pacate, include uneori si fake news-uri. Da, si in randul persoanelor vaccinate exista imbolnaviri, dar proportia cazurilor este mult mai mare in randul celor nevaccinati si, potrivit informatiilor stiintifice existente, riscul de a dezvolta o forma severa este mult mai mare la persoanele nevaccinate decat la cele vaccinate. Astazi si in perioada urmatoare, cu totii trebuie sa dam dovada de responsabilitate, ce trebuie inteleasa prin respectarea normelor de protectie personala – si aici ma refer mai ales la purtarea mastii – pentru a limita atat imbolnavirea noastra, cat si nivelul de transmitere”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania mai spun ca privesc cu ingrijorare cum se apropie pragul la care nivelul mare de imbolnaviri inseamna deja o presiune crescuta pe spitale, presiune care se traduce in primul rand la nivelul sectiilor ATI, acolo unde se face diferenta intre viata si moarte.

“Romania este pe punctul de a fi colorata din nou in rosu pe harta epidemiologica a Europei realizata saptamanal de ECDC in functie de rata de incidenta a COVID-19 in ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori si de rata de pozitivare a testelor. Mai mult, ECDC prognozeaza aproape o dublare a ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2, dar si a numarului de decese la un milion de locuitori, in urmatoarele doua saptamani”, mai transmite CMR.

Etichete: pandemie romania, ECDC, Colegiul Medicilor din Romania, CMR

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: