CMR: 232 de medici reclamati in anul 2015

24/03/2016

CMR: 232 de medici reclamati in anul 2015

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-232-de-medici-reclamati-in-anul-2015/

CMR232 de medici au fost reclamati la colegiile medicilor din tara in anul 2015. 23 dintre acestia au fost sanctionati.

Conform  raportului de activitate CMR pe anul 2015, dintre cei 23 de sanctionati, 11 au primit mustrare, opt, avertisment, doi vot de blam si alti doi interdictia de a exercita profesia sau alte activitati medicale.

113 cauze au ramas nesanctionate, iar in sapte s-a retrimis dosarul la colegiul teritorial pentru adoptarea unei decizii conform prevederilor legale.

In deschiderea adunarii generale a CMR de joi, 24 martie, presedintele Gheorghe Borceanu a pledat pentru incredere reciproca intre medic si pacient.

“Consider ca ar trebui sa focalizam actiunile breslei asupra medicinii de incredere. Apreciez ca relatia dintre medic si pacient trebuie sa castige influenta si franchete. Pacientul nu trebuie sa interpreteze relatia cu doctorul sau intr-un mod simplist. Medicul nu este o persoana este o institutie. Institutia medicului nu este una rece si impersonala ca alte institutii — mergi la doctor pentru ca il creditezi cu competenta si credibilitate”, a afirmat Gheorghe Borcean, citat de Agerpres.

Diana Loreta Paun, consilier de stat, a spus ca are loc o degradare continua a statutului medicului.

“Redarea demnitatii profesiei medicale presupune in egala masura salarizare si conditii de munca adecvate, oportunitati de dezvoltare profesionala si respect”, a afirmat ea, conform sursei citate.

 La evenimentul de joi a fost prezent si Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu,  care a declarat ca sunt momente in care medicii trebuie sa-si recapete increderea.

“Acest corp medical care rezista in conditii dificile si ingrijeste o natiune, uneori cu mari probleme, trebuie sa regaseasca acel moment in care sa isi recapete demnitatea, integritatea, dar nu formal, declarativ, ci in fapt”, a spus ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. CALATEAN says:

    DEMNITATEA MEDICILOR A FOST TERFELITA DE 12 ANI SI NIMENI NU A LUAT ATITUDINE TRANSANTA,TOATA LUMEA S-A FOFILIT SI SI-A FACUT LUI SA-I FIE BINE,INCLUSIV COLEGI DIN CONDUCEREA SNMF,CIND EU AM AUZIT CA DE CE NE-AM LUAT MASINA,PAI CU CE SA AJUNG DIN CREIERUL MUNTILOR APUSENI IN ALBA IULIA SI LA ALTE MANIFESTARI DIN TARA,ETC.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Decizia privind redeschiderea scolilor – pe 2 februarie | Campania de vaccinare ar putea permite relaxarea

Peste 857.000 de persoane programate pentru vaccinarea anti-Covid in etapa a II-a

Expert francez: Aparitia noilor mutatii ale coronavirusului SARS-CoV-2 echivaleaza cu inceperea unei noi epidemii

Ministerul Sanatatii recomanda purtarea mastii de protectie si dupa administrarea celei de-a doua doze de vaccin

A sasea transa de vaccin Pfizer BioNTech, de peste 92.000 de doze, ajunge in Romania