CMMB: Este incorect, inadecvat, imoral si lipsit de fundament sa stigmatizezi o persoana pentru ca lucreaza intr-un spital

08/04/2020

CMMB: Este incorect, inadecvat, imoral si lipsit de fundament sa stigmatizezi o persoana pentru ca lucreaza intr-un spital

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmmb-este-incorect-inadecvat-imoral-si-lipsit-de-fundament-sa-stigmatizezi-o-persoana-pentru-ca-lucreaza-intr-un-spital/

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) solicita autoritatilor asigurarea cazarii pentru personalul medical implicat in tratarea pacientilor cu COVID-19.

Afirmatiile vin in contextul unui material de presa aparut in mass media care facea referire la cazul unui medic rezident care a fost dat afara din locuinta in care statea cu chirie deoarece lucra intr-un spital in acest context epidemiologic.

CMMB precizeaza ferm ca dezaproba un astfel de comportament si considera ca ‘este incorect, inadecvat, imoral dar si lipsit de fundament sa stigmatizezi o persoana pentru ca lucreaza intr-un spital’.

Continut educational:

“Medicii si cei care lucreaza in sistemul medical sunt cei care asigura sanatatea. Consideram ca oamenii trebuie sa aprecieze dedicarea personalului medical si in niciun caz sa-i stigmatizeze! Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti face un apel catre autoritati sa sprijine corpul medical in aceasta perioada si sa asigure cazarea la hotel a personalului medical implicat in ingrijirea pacientilor cu COVID-19, cand solicita acest lucru. Nu trebuie uitat ca personalul medical este principala resursa in lupta impotriva noului tip de coronavirus”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, este important ca aceste informatii ajung in spatiul public si astfel se pot identifica masuri si solutii pentru a preintampina astfel de situatii.

Etichete: cazare personal medical, stigmatizare personal medical, locuinte pentru medici, colegiul medicilor bucuresti

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie, voluntari in cadrul DSP Arad in lupta cu Covid-19

Prof. univ. dr. Daniel Coriu, noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania

Reglementari noi privind acordarea serviciilor medicale pentru pacientii cu COVID-19 | Rolul medicilor de familie

Bolnavii de tuberculoza si tratati la domiciliu vor beneficia de o indemnizatie de hrana

Germania face pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid inainte de finalul anului