Ciurchea (CNAS) : Aceste probleme apar pentru ca este un sistem mamut, un sistem foarte mare si sunt defectiuni inerente

15/02/2016

Ciurchea (CNAS) : Aceste probleme apar pentru ca este un sistem mamut, un sistem foarte mare si sunt defectiuni inerente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciurchea-cnas-aceste-probleme-apar-pentru-ca-este-un-sistem-mamut-un-sistem-foarte-mare-si-sunt-defectiuni-inerente/

vasileciurcheaAflat la inaugurarea Compartimentului de primire pacienti de la Institutul Fundeni, seful CNAS a facut referiri si la sistemul cardului de sanatate, precizand ca sistemul este functional de luni, ora 10:00.

“Ieri (duminica — n.r.) a aparut o defectiune la sistemul cardului si anume la confirmarea serviciului. Incepand de astazi, ora 10,00, sistemul este online, functioneaza. Aceste probleme apar pentru ca este un sistem mamut, un sistem foarte mare si sunt defectiuni inerente care apar in orice sistem informatic. Contractul de mentenanta in acest moment nu exista, a expirat pe 15 decembrie. Anul trecut in august am organizat o licitatie pentru aceasta mentenanta, nu s-a prezentat nimeni. Am reluat toata procedura, am revizuit caietele de sarcini si acum sunt pe circuit. (…) Nici noua nu ne convine aceasta situatie, dar facem tot ce putem pentru a o remedia. Pentru perioada cand nu functioneaza sistemul exista varianta programului de 72 de ore cand trebuie ridicate in aplicatie serviciile si sigur ca vor fi decontate”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, conform Agerpres.

El a facut referire si la medicii de familie, precizand ca nu pot refuza un serviciu medical din cauza ca nu functioneaza sistemul.

“Exista varianta offline. Trebuie sa acorzi aceste servicii. Nu inteleg de ce pacientul trebuie sa astepte la coada pana cand sistemul functioneaza daca exista aceasta varianta offline. Daca nu ar fi existat, atunci da, s-ar fi justificat, altfel nu. Daca nu acorda (n.r. medicii de familie servicii) o sa luam masurile conform contractului. In contract ambele parti au si datorii si drepturi, mergand de la avertisment pana la reziliere, in functie de gravitate”, a precizat presedintele CNAS.

El a mai completat spunand ca sistemul cardului este monitorizat 24 de ore din 24.

“Daca nu l-am fi monitorizat 24 de ore din 24, nu am fi descoperit aceasta defectiune. La acest moment, 35 de persoane se ocupa de monitorizare si mentenanta”, a mai adaugat Ciurchea, conform sursei citate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

6 Comentarii

 1. stefan constantinaa says:

  Este adevarat sistemul merge cu intermitente,ne-am obisnuit si consolat pt-ca ne intrebam ,ce merge bine in aceasta tara?!!Dar stresul nostru care ne agreseaza sistemul imunitar,ADN-ul, cromozomii si ne predispune la boli unele incurabile cine ni-l rezolva cine se face raspunzator?!Nu ne ramane decat sa ne rugam la Dumnezeu sa ne ocroteasca!

 2. DR. DELIA says:

  …iar noi ulterior, cand, prin munca dubla, introducem retetele prescrise offline in SIPE…iar “mamutul”, tot prin erorile lui, le va ‘considera’ neintroduse, vom plati penalizari 10%.PC pt. fiecare luna cand “mamutul” dormea !

 3. Dr. Mihai Leonard says:

  Chiar si luni dimineata pana cand a repornit sistemul, am consultat si am eliberat retete in regim offline fara nici o alta problema si fara a trimite nici un pacient acasa, apoi am validat rapid atat retetele cat si serviciile medicale efectuate inainte de a termina programul !

 4. Dr. Mihai Leonard says:

  Sunt medic de familie si imi pare rau sa spun dar nu este nimic adevarat din ce spune Dr.Sava ! Sistemul functioneaza perfect de luni dupa ce a fost repornit ! In ceea ce priveste farmacia si aceasta elibereaza reteta offline ! Daca refuza, INCALCA legea !

 5. Dr. Gogu Pintenogu' says:

  Majoritatea celor ce stau la coada sunt programati in acea zi si dupa ce pleaca de la consultatie primul drum este la farmacie. Elibereaza farmacia o reteta off line? NU….. Deci el va astepta ca mamutul sa se trezeasca la viata….Dvs. vedeti problema numai dpdv al DECONTARII si nici decum a fi in pozitia de a ajuta pacientul. Incercati sa va asezati in partea opusa a cortinei, atat pe cea de medic cat si in cea de pacient si poate veti izbuti sa intelegeti MARILE CARENTE si NEAJUNSURI ale… mamutului

 6. Dr SAVA DAN IULIAN says:

  Nu este adevarat, sistemul nu functioneaza nici astazi 18.02.2016 ora 8 si 20 min si au trecut 72 ore de cand nu functioneaza. Cum vom proceda cu ce am consultat de luni pana astazi?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: