Citu: Prioritar este sa acceleram campania de vaccinare, este singura solutie de a iesi cat mai repede din pandemie

19/03/2021

Citu: Prioritar este sa acceleram campania de vaccinare, este singura solutie de a iesi cat mai repede din pandemie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/citu-prioritar-este-sa-acceleram-campania-de-vaccinare-este-singura-solutie-de-a-iesi-cat-mai-repede-din-pandemie/

Prim-ministrul Florin Citu spune ca nu ia in calcul, in prezent, adoptarea de noi restrictii in contextul cresterii cazurilor de infectari cu SARS-CoV-2 si numarului de pacienti internati la terapie intensiva, relateaza Agerpres.

“In acest moment, nu”, a replicat premierul, intrebat intr-o conferinta de presa daca ia in considerare noi restrictii.

Potrivit premierului, singura solutie de a putea iesi cat mai repede din pandemie este vaccinarea, iar orice alte variante sunt temporare.

“Imi place si mie sa ma uit la date, foarte mult. Si as vrea sa va aduc aminte ca cifrele pe care vedem astazi le aveam si in decembrie si noiembrie anul trecut, dar astazi avem putin mai multe restrictii. Stiti foarte bine ca am redus ora de circulatie noaptea, de la 23,00 la 22,00. In acelasi timp, cresterea la numarul de persoane care a mers la ATI este mai mica decat vedeam crestere in valul anterior. Atunci mergeam de la 600 la 1.200, acum mergem la 950, la 1.300. Deci, oarecum, lucrurile sunt putin diferite. Iar astazi, avem un lucru in plus, pe care nu il aveam acum cateva luni de zile, o campanie de vaccinare. Avem vaccin. Deci, lucrurile acestea trebuie luate toate in calcul inainte de a lua o decizie despre ce facem cu restrictiile. Eu zic ca, in acest moment, trebuie sa evaluam situatia, sa vedem cum merg lucrurile, dar prioritar pentru mine este acceleram campania de vaccinare, cu toate posibilitatile pe care le avem, pentru ca este singura solutie de a putea iesi cat mai repede din pandemie. Orice alte lucrururi sunt doar temporare. Campania de vaccinare si vaccinul este singura solutie pe termen lung”, a sustinut prim-ministrul Florin Citu, potrivit sursei citate.

Etichete: campanie de vaccinare anti-covid, restrictii pandemie, florin citu

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial