Citu: Am cerut sa inceapa mai devreme etapa a III-a, sa dam drumul tuturor romanilor sa se vaccineze

08/03/2021

Citu: Am cerut sa inceapa mai devreme etapa a III-a, sa dam drumul tuturor romanilor sa se vaccineze

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/citu-am-cerut-sa-inceapa-mai-devreme-etapa-a-iii-a-sa-dam-drumul-tuturor-romanilor-sa-se-vaccineze/

Premierul Florin Citu le-a cerut presedintelui CNCAV, Valeriu Gheorghita, si ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, sa faca pregatirile necesare pentru ca etapa a III-a de vaccinare sa inceapa mai devreme, avand in vedere ca in luna martie Romania va primi 2,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID, o cantitate mai mare fata de cea anticipata initial.

“In aceasta luna vom incepe si etapa a III-a de vaccinare, am anuntat deja ca vom primi 2,6 milioane de doze de vaccinuri doar in luna martie, tineti minte ca, initial, aveam toate vaccinurile pana la finalul lunii martie, ar fi trebuit sa fie doar 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decat anticipasem. Este important sa continuam aceasta campanie de vaccinare. Le-am cerut si colonelului Gheorghita si ministrului Sanatatii sa pregateasca si, daca se poate, sa inceapa mai devreme aceasta campanie de vaccinare, etapa a III-a, ca sa dam drumul tuturor romanilor sa se vaccineze. Eu zic ca, daca mergem in acest ritm, s-ar putea sa ajungem mai devreme la acea tinta de 10,4 milioane (de romani vaccinati – n.r.), poate chiar in vara, dar depinde doar de noi sa mergem sa ne vaccinam”, a declarat prim-ministrul Florin Citu, citat de Agerpres.

Potrivit susrei citate, intrebat daca etapa a III-a de vaccinare va incepe inainte de 15 martie, data avansata initial, premierul a precizat

“Am cerut ca cel putin zonele cum sunt Timisoara, Iasi sau zonele care sunt carantinate sau unde avem cazuri si sunt locuri libere, sa se permita, macar in aceste zone, si altor persoane. Daca la Timisoara sunt 20.000 de locuri libere si cei care sunt in etapa I si etapa a II-a nu vor sa se vaccineze, atunci sa permitem celor din etapa a III-a sa se vaccineze. Este o nebunie sa lasi locuri libere cand sunt romani care vor sa se vaccineze”, a completat Florin Citu.

Etichete: etapa III de vaccinare, vaccinare populatie anti-covid, florin citu

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial