Ciolacu: Vaccinarea in Romania nu a fost si nu va fi niciodata obligatorie

18/08/2023
Ciolacu: Vaccinarea in Romania nu a fost si nu va fi niciodata obligatorie

Ciolacu: Vaccinarea in Romania nu a fost si nu va fi niciodata obligatorie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciolacu-vaccinarea-in-romania-nu-a-fost-si-nu-va-fi-niciodata-obligatorie/

Vaccinarea in Romania nu a fost si nu va fi niciodata obligatorie, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

“Cred ca este o ipocrizie cinica, as spune dezgustatoare, sa minti si sa sperii oamenii doar pentru a castiga voturi. Vaccinarea in Romania nu a fost si nu va fi niciodata obligatorie. Inteleg perfect retinerile romanilor dupa tot ceea ce s-a intamplat in pandemia COVID, insa aici vorbim despre niste vaccinuri pe care le facem noi toti, parintii nostri, bunicii nostri, de zeci de ani in Romania. Sunt vaccinuri impotriva unor boli extrem de grave. Strategia Nationala de Vaccinare pusa in dezbatere de Ministerul Sanatatii este despre informare corecta si obligatia statului roman ca toti romanii sa aiba acces echitabil la vaccin, mai ales cei aflati in grupurile vulnerabile, atat si nimic mai mult “, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, in cadrul sedintei de Guvern, potrivit Agerpres.

De alfel, premierul a repetat ca “nimeni nu va fi vaccinat fortat”.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a criticat joi, intr-o conferinta de presa, protestul AUR impotriva vaccinarii, sustinand ca acesta induce ‘confuzie’ si ‘iresponsabilitate’ in ceea ce priveste sanatatea copiilor tarii.

“Proiectul Strategiei Nationale de Vaccinare nu face altceva decat sa stabileasca principiile functionarii unui program de vaccinare si accesul oricui din tara noastra la vaccinuri. In ultimii 10 – 15 ani scaderea acoperirii vaccinale in Romania este un element ingrijorator. Romania este dincolo de locul 100 in clasamentul mondial al acoperirii vaccinale si suntem, la multe dintre vaccinuri, pe ultimul loc in Europa si lucru acesta trebuie schimbat, avand interesul sa ne protejam copiii si generatiile viitoare”, a explicat Rafila, conform sursei citate.

El a subliniat ca vaccinarea este ‘optionala’, iar Ministerul Sanatatii nu promoveaza ‘in niciun fel obligativitatea vaccinarii’.

Etichete: vaccinarea, strategia nationala de vaccinare, ciolacu, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: