Ciolacu: Niciun spital nu va ramane fara bani de salarii si de medicamente

03/10/2023
Ciolacu: Niciun spital nu va ramane fara bani de salarii si de medicamente

Ciolacu: Niciun spital nu va ramane fara bani de salarii si de medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciolacu-niciun-spital-nu-va-ramane-fara-bani-de-salarii-si-de-medicamente/

Prim-ministrul Marcel Ciolacu spune ca niciun spital nu va ramane fara bani de salarii si de medicamente, precizand ca pana la rectificarea bugetara Guvernul a aprobat o procedura ca aceste fonduri sa fie asigurate prin Fondul de rezerva al Executivului.

El a fost intrebat cum comenteaza faptul ca anumite spitale “nu au bani nici macar de medicamente” si ar urma sa intre in “incapacitate de plata” in luna octombrie.

” Am anticipat impreuna cu ministrul de Finante si cu ministrul Sanatatii o astfel de situatie. Mai mult, am aprobat in guvern procedura, pana se va face rectificarea, cum se acopera aceste cheltuieli, am facut prin Fondul de rezerva al Guvernului. In acest moment nu este un blocaj, nu mai speriati oamenii, lasati-i. Spuneti-mi ce manager si il sun imediat, sa vad ce suma… daca vorbim ceva generic… In ceea ce priveste Casa de Sanatate, stiti foarte bine ca am venit si am schimbat toata conducerea. Mai stiti la fel de bine ca am gasit 6 miliarde de lei acordate pe concediile medicale, stiti la fel de bine ca am venit pe masurile fiscale ca sa plateasca toata lumea CASS, 1,6 milioane de oameni nu plateau CASS. Acele fonduri merg la Sanatate. Deci, cu alte cuvinte, am vazut si probleme si am si intervenit si nu a ramas pana in acest moment niciun spital fara bani de salarii si de medicamente. Cu certitudine, nu vor ramane”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Reamintim ca, in sedinta de Guvern de saptamana trecuta, a fost aprobat Memorandumul pentru suplimentarea/modificarea limitei de credite bugetare si de angajament aprobate pentru bugetul FNUASS in luna septembrie 2023.

Potrivit CNAS, ca urmare a aprobarii memorandumului, a fost deblocata decontarea serviciilor medicale efectuate de medicii de familie, medicii specialisti si spitale, medicamente compensate si gratuite si materiale sanitare, inclusiv pentru programele nationale de sanatate si cele care fac obiectul contractelor cost-volum si cost-volum-rezultat, cu termen de plata in luna septembrie.

Etichete: bani spitale salarii si medicamente, bugetul FNUASS, ciolacu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: