CNAS: Situatia platilor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate a fost solutionata

28/09/2023
CNAS: Situatia platilor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate a fost solutionata

CNAS: Situatia platilor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate a fost solutionata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-situatia-platilor-din-sistemul-asigurarilor-sociale-de-sanatate-a-fost-solutionata/

In continuarea demersurilor intreprinse de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru suplimentarea prevederilor bugetare, in sedinta de Guvern de joi a fost aprobat Memorandumul pentru suplimentarea/modificarea limitei de credite bugetare si de angajament aprobate pentru bugetul FNUASS in luna septembrie 2023, anunta CNAS, intr-un comunicat de presa.

Potrivit institutiei, ca urmare a aprobarii memorandumului, a fost deblocata decontarea serviciilor medicale efectuate de medicii de familie, medicii specialisti si spitale, medicamente compensate si gratuite si materiale sanitare, inclusiv pentru programele nationale de sanatate si cele care fac obiectul contractelor cost-volum si cost-volum-rezultat, cu termen de plata in luna septembrie.

“Multumesc Ministerului de Finante pentru intreg suportul si pentru demersurile facute pentru deblocarea situatiei. CNAS va continua dialogul cu toate institutiile implicate in finantarea sistemului de asigurari sociale de sanatate. De asemenea, i-am rugat pe colegii mei sa facem toate eforturile necesare si sa lucram cat va fi necesar pentru a face platile cat mai rapid posibil”, a declarat presedintele CNAS, dr. Andrei Baciu.

CNAS mai subliniaza ca va continua sa colaboreze cu asociatiile de pacienti, medicii de familie, medicii specialisti si institutiile din domeniul sanatatii, cu obiectivul clar de a actiona in beneficiul pacientului.

Etichete: cnas, plati asigurari sociale de sanatate, bugetul FNUASS, decontarea serviciilor medicale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: