Ciolacu este de acord cu eliminarea contributiei din concediile medicale pentru bolnavii cronici

02/04/2024
Ciolacu este de acord cu eliminarea contributiei din concediile medicale pentru bolnavii cronici

Ciolacu este de acord cu eliminarea contributiei din concediile medicale pentru bolnavii cronici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciolacu-este-de-acord-cu-eliminarea-contributiei-din-concediile-medicale-pentru-bolnavii-cronici/

Premierul Marcel Ciolacu este de acord cu eliminarea contributiei de 10% din concediile medicale pentru bolnavii cronici, bolnavii de cancer si pentru tinerele mame, iar acest lucru, potrivit demnitarului, se va intampla cel mai probabil saptamana aceasta, prin modificarea legii in Parlament.

Premierul a fost intrebat ce se va intampla cu proiectul de lege privind contributia de 10% din concediile medicale care este blocat la Camera Deputatilor.

“In primul rand eu, Guvern, nu pot sa vin cu ceva pentru ca este un act normativ, ordonanta, care a intrat in Parlament. As incalca o decizie a CCR. E foarte clar. Sunt ferm convins – colegii de la Parlament vor lua o decizie. Pe de alta parte, nu inteleg care este supraimpozitarea. (…) Si eu si dumneavoastra platim 10% la CASS. Concediile medicale sunt un venit. Ce v-am spus foarte clar este faptul ca pentru cei cu boli cronice, pentru cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame sunt total de acord sa se elimine. O sa vorbesc cu domnul Simonis (presedintele interimar al Camerei Deputatilor, Alfred Simonis – n.r.) si o sa o facem foarte rapid, sper saptamana aceasta”, a precizat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) a solicitat public autoritatilor, in luna februarie, eliminarea impozitarii cu 10% a concediilor medicale.

Potrivit Coalitiei, reglementarile din Romania au mers multa vreme pe considerarea pacientilor cronici ca fiind asistati social, pensionari, sustinuti de stat. In prezent, bolile cronice afecteaza tot mai multe persoane, din ce in ce mai tinere, oameni activi, cu serviciu si responsabilitati.

Etichete: concedii medicale, contributie 10 % concedii medicale, concedii medicale bolnavi cronici, ciolacu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: