Cinci saptamani de scadere in intensitate a pandemiei

07/06/2021

Cinci saptamani de scadere in intensitate a pandemiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cinci-saptamani-de-scadere-in-intensitate-a-pandemiei/

Pandemia cauzata de coronavirus a scazut in intensitate pentru a cincea saptamana consecutiv in intreaga lume, in special in Asia si Europa, potrivit unui bilant realizat de AFP.

Un indicator important, numarul cazurilor diagnosticate reflecta doar o fractiune din numarul real al infectiilor, iar comparatiile intre tari ar trebui tratate cu prudenta deoarece politicile de testare difera de la o tara la alta, relateaza si Agerpres.

Cu 466.400 de contaminari inregistrate zilnic in lume saptamana trecuta, indicatorul a scazut din nou (-15% fata de saptamana precedenta), indica bilantul AFP.

Indicatorul a inceput sa creasca din nou constant din 20 februarie, dupa o scadere fara precedent de mai mult de o luna la inceputul anului, cand numarul contaminarilor s-a redus la jumatate, in jur de 355.000 de cazuri zilnice.

Astfel, bilantul arata ca pandemia a incetinit semnificativ in Asia (-28%) si Europa (-13%).

Aceste doua zone contin sase dintre cele mai mari sapte scaderi ale saptamanii. Cel mai puternic declin se observa in Suedia, Nepal, India, Bahrain, Italia, Ucraina si Japonia.

De asemenea, in aceasta saptamana pandemia a incetinit masiv in SUA/Canada si usor in Orientul Mijlociu, in timp ce s-a accelerat in Oceania, in Africa si in America Latina/Caraibe.

Afganistanul este tara in care epidemia s-a accelerat cel mai mult. Urmeaza Regatul Unit, Bolivia, Mexic si Filipine.

India, in pofida unei noi scaderi a numarului de contaminari, ramane de departe tara care a inregistrat cel mai mare numar de noi contaminari saptamana trecuta.

 

Etichete: pandemie covid-19, intensitate pandemie, pandemie europa,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: