Cimpeanu: Ar fi un dezastru sa avem testele in scoli si sa nu stim sa le folosim

12/11/2021
Cimpeanu: Ar fi un dezastru sa avem testele in scoli si sa nu stim sa le folosim

Cimpeanu: Ar fi un dezastru sa avem testele in scoli si sa nu stim sa le folosim

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cimpeanu-ar-fi-un-dezastru-sa-avem-testele-in-scoli-si-sa-nu-stim-cum-sa-le-folosim/

Ministrul interimar al Educatiei, Sorin Cimpeanu, spune ca testarea elevilor de catre personal medical in scoli ar bloca in prima clipa acest proces de screening. El a adaugat ca Ministerul Educatiei nu are competenta pentru administrarea testelor si ca asteapta de la Ministerul Sanatatii o procedura inainte de distribuirea acestora in scoli. In caz contrar, avertizeaza Campeanu, ar fi un dezastru.

“Sustinem total testarea gratuita in scoli, atat pentru elevi, prescolari, personal didactic, nedidactic si didactic auxiliar. (…) Personal specializat inseamna personal medical. Stiti foarte bine ca in Romania avem deficit de personal medical in general, cu atat mai mult in scoli. Deci, testarea de catre personal medical in scoli ar bloca in prima clipa acest proces de screening atat de necesar pentru siguranta sanitara in scoli. Exclusa posibilitatea. Am solicitat Ministerului Sanatatii si asteptam procedura de administrare a acestor teste”, a afirmat Sorin Cimpeanu, citat de Agerpres.

Primele teste ar trebui sa ajunga in scoli incepand cu saptamana viitoare.

“Am solicitat elaborarea acestei proceduri la nivelul Ministerului Sanatatii. Trebuie sa o avem la timp, inainte de venirea testelor in scoli, pentru ca ar fi un dezastru sa avem testele in scoli si sa nu stim cum sa le folosim”, a adaugat Cimpeanu.

Etichete: teste covid in scoli, teste depistare covid elevi, procedura teste covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: