Cheltuielile cu sistemul IT al CNAS ar putea fi decontate din fonduri UE

27/04/2016

Cheltuielile cu sistemul IT al CNAS ar putea fi decontate din fonduri UE

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cheltuielile-cu-sistemul-it-al-cnas-ar-putea-fi-decontate-din-fonduri-ue/

BANI-EUROPENI-SISTEM-IT-MEDICMinisterul Comunicatiilor vrea sa deconteze din fonduri UE cheltuieli de peste 100 milioane de euro pentru sistemele IT finantate anterior din bugetul de stat.

Printre cele 12 institutii publice care au depus deja dosarele achizitiilor se numara si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) cu sistemul IT al cardului national de sanatate pe care s-au cheltuit de la buget peste 87,6 milioane de lei. Contractul a fost atribuit in anul 2012 catre asocierea formata din HP, Novensys Corporation si Siveco Romania (subcontractant).

“Comisia Europeana nu are motive sa repinga de la decontare aceste proiecte. Chiar daca ne dau numai 60% din cee am cheltuit, tot este un plus”, spune Adina Moga, director general la Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale, citata de HotNews.

Tot ea a mai precizat ca toate proiectele IT trimise de cele 12 institutii publice puteau fi cerute la finantare pe fonduri europene aferente perioadei 2007-2013, dar au fost implementate cu fonduri bugetare.

“Incercam sa degrevam bugetul statului de o cheltuiala, cerand de la UE, daca se poate, banii pe acea cheltuiala. Aceste dosare le-am analizat si suntem siguri ca respecta standardele cerute la decontare de Comisia Europeana. Noi speram ca pana in 30 iunie 2016 sa avem cererea de finantare depusa, incheiat contractul de finantare, urmand apoi sa intram in discutie cu fiecare institutie in parte cu privire la depunerea actelor doveditoare rambursarii (extrase de cont, facturi etc). Comisia Europeana nu are motive sa repinga aceste proiecte si chiar daca nu ne dau 85% ci numai 60% din ceea ce am cheltuit deja, tot este un mare plus, sunt bani intorsi la bugetul statului”, a mai afirmat Adina Moga pentru HotNews.

Valoarea totala a sistemeleor IT de la cele 12 institutii publice care incearca acum decontarea din fonduri UE, insumeaza 228,7 milioane lei.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: